Spring til indhold
Nyhed

Workshop om Bøgetorvet i Vollsmose

07-10-2010

Invitation til pressen til workshop om Bøgetorvet i Vollsmose


Mødet foregår fredag d. 8.oktober i Kulturhuset i Vollsmose, Vollsmose Allè 10, store sal. kl 10.00 til 15.30


Pressen er velkommen ved åbningen, hvor Anker Boye byder velkommen og lægger op til dagens debat, samt kl 15.00 hvor deltagerne vil fremlægge de konkrete forslag, der skal igangsættes. Her vil der også være mulighed for at interviewe de forskellige interessenter og fagpersoner.
Resten af dagen er workshoppen forbeholdt deltagerne.


 

Baggrund

Odenses borgmester Anker Boye har inviteret de forskellige parter, der bor i eller arbejder med Bøgetorvet i Vollsmose, til en workshop i Kulturhuset i Vollsmose, fredag d. 8.10.2010.


Baggrunden for mødet er de sidste ugers uroligheder omkring Bøgetorvet, der har skabt stigende utryghed hos beboere, handlende og ansatte i området. Rockergruppen Bandidos er netop flyttet til Odense, og det giver optøjerne en ny dimension. Fødekæden til banderne, der ifølge kilder rekrutterer fra området, skal brydes.


Ligeledes har sagerne om optøjer og fremadstormende adfærd overfor politiet skabt debat om en bydel, hvor almindelige love og regler tilsyneladende er sat ud af kraft.


I regeringens ghettoplan defineres to områder i vores kommune som særligt belastede boligområder, hvor blandt andet nedrivning af boliger kan komme på tale. I Odense drejer det sig om Solbakken/Risinge og Vollsmose.


I workshoppen på fredag skal interessenter og fagfolk drøfte de fælles indsatser der gøres i området, samt koordineringen af dem. Deltagerne skal drøfte hvilke værktøjer de har, og hvilke der eventuelt mangler.
 
Målet er at have meget konkrete forslag til den strategi, der skal genskabe Bøgetorvet som en tryg bydel, men som også kan danne rammen for at bruge disse værktøjer andre steder i byen.


 

Deltagerliste og program for dagen

Her finder du deltagerlisten og programmet for workshoppen.


 

Yderligere information

Susanne More, kommunikationskonsulent, borgmesterkontoret, tlf. 6551 1097 /  2628 2069, sulm@odense.dk