Spring til indhold
Nyhed

Sølv til Jobcenter Odense Øst

26-03-2010

Flot andenplads til Jobcenter Odense, Øst, da Institut for Menneskerettigheder i går, torsdag den 25. marts, for sjette gang uddelte årets MIAPRIS


Det var en stolt og glad flok repræsentanter fra Jobcenter Odense, Øst, der efter en spændende og nervepirrende dag med prisoverrækkelser og underholdning i går aftes satte sig i bussen på vej hjem fra Eksperimentariet i København.


Det blev nemlig til en flot andenplads i kategorien små og mellemstore virksomheder ved Institut for Menneskerettigheders overrækkelse af MIAPRISEN. En pris, der hvert år anerkender virksomheder, der både i politik og praksis er med til at fremme mangfoldighed og ligebehandling.


Odense som forbillede

Christian Frederiksen, næstformand for Arbejdsmarkedsudvalget i Odense, var med til prisoverrækkelsen i Eksperimentariet, og han er begejstret over, at nomineringen til årets MIAPRIS har været med til at stille skarpt på det arbejde med mangfoldighed, der foregår i Odense. Han siger:


”Det kan godt være, vi ikke vandt. Men nomineringen i sig selv er en sejr, og vi giver ikke op i Odense! Det er meget værdifuldt for Odense Kommune, at en organisation som Institut for Menneskerettigheder har haft vores arbejde i kikkerten til årets MIAPRIS, og jeg håber, at vi kan være med til at inspirere andre virksomheder og kommuner til at arbejde med mangfoldighed.”


Mangfoldighed i Odense har skabt resultater

I Jobcenter Odense, Øst kommer mangfoldigheden til udtryk i sammensætningen af medarbejdergruppen, der tæller 77 ansatte. Medarbejderne repræsenterer mange nationaliteter og taler mange forskellige sprog. Herudover er der en bred fordeling af både mænd og kvinder, stor afvekslende erhvervserfaring og uddannelse, ligesom flere er ansat på fleksordninger og seniorordninger med mere.


Birgitte Vinsten, Integrationschef i Odense, fortæller:


”Jobcenter Odense, Øst har bevidst arbejdet på at skabe et mangfoldigt team for bedre at kunne samle de kompetencer, der skal til for at løfte afdelingens forskellige opgaver. Det er vores filosofi at vi meget bedre kommer vores borgere i møde ved at bl.a. at repræsentere flere forskellige sprog, nationaliteter og køn, og at tillid nemmere knyttes mellem mennesker, der minder om hinanden.”


Færre på kontanthjælp

Og det bevidste arbejde med mangfoldighed har skabt synlige resultater. Det er således i løbet af to år lykkedes for Jobcenter Odense, Øst at hjælpe 300 tungere borgere på kontanthjælp ud af kontanthjælpssystemet.