Spring til indhold
Nyhed

Pris til fynsk indsats for flere praktikpladser

17-11-2010

Pris til Fyn for indsats mod manglen på praktikpladser til de unge. Prisen er indstiftet af Industriens Uddannelse og er en anerkendelse for en særlig indsats


En fynsk indsats mod manglen på praktikpladser til de unge på Fyn blev tirsdag den 16. november 2010 belønnet med en ny praktikpladspris overrakt af undervisningsminister Tina Nedergaard.


Den fynske indsats blev skudt i gang i foråret 2010 og skulle i en tidsbegrænset periode arbejde for at øge antallet af praktikpladser til de unge fynboer.


Fynske ambassadører i front

Det fynske samarbejde mellem en lang række fynske organisationer, heriblandt Jobcenter Odense, Udvikling Odense og de fynske erhvervsskoler, blev i foråret båret frem af et særligt ambassadørkorps bestående af 22 fynske erhvervsledere. Alle 22 sagde ja til at sætte fokus på problemet og til at bruge egne netværk for at øge antallet af praktikpladser.


Christian Skov Frederiksen, næstformand i Arbejdsmarkedsudvalget i Odense, siger:


”Vi skal være stolte af at have fået en anerkendelse for vores brede, fynske samarbejde omkring manglen på praktikpladser. Men vi har stadig et alvorligt problem, som skal løses for at hjælpe de unge godt i vej på arbejdsmarkedet, og vi skal fremover blive ved med at afsøge nye muligheder for at øge antallet af praktikpladser på Fyn.”


Pris med glæde og ansvar

Glæden over praktikpladsprisen var i går ikke til at tage fejl af hos den lille delegation af repræsentanter for det fynske samarbejde, der havde taget turen til København. Samtidig er den nye pris også med til at øge ansvarsfølelsen over for indsatsen.


Jan Johansen, praktikpladsambassadør og næstformand 3F østfyn, siger:


”Nu er det vigtigt at holde fokus og fortsætte det gode initiativ til fordel for alle de unge fynboer, der drømmer om en praktikplads. Og det er vigtigt for de unge at komme i praktik i virkeligheden. Hos en mester får de nemlig en unik mulighed for at høste vigtige erfaringer om arbejdsmarkedet og knytte faglige relationer – det kan de ikke opnå i et beskyttet skolemiljø.”


Jan Johansen pointerer, at det også for virksomhederne er en gevinst at lukke de unge ind i praktik. Virksomhederne får blandt andet muligheden for at forme kommende medarbejdere og er med til at løfte en væsentlig samfundsopgave.


Baggrund for den nye praktikpladspris

Det er Industriens Uddannelses- og Samarbejdsfond med CO-industri og DI i spidsen, som har indstiftet den nye PraktikPladsPrisen. Meningen med prisen er at give en særlig anerkendelse for arbejdet med at øge antallet af praktikpladser i Danmark.