Spring til indhold
Nyhed

Penge til Odenses ambitiøse Miljøhandlingsplan

26-02-2010
På Økonomiudvalgsmødet den 3. marts 2010 sættes der handling bag de flotte ord i Odense Kommunes Miljøhandlingsplan. Udvalget forventes at godkende 17 projekter til i alt 4.325.000 kr.

- Det er en stor glæde for mig, at vi på onsdag får sat endnu mere gang i Miljøhandlingsplanen, siger Borgmester Anker Boye (A). — Det er godt at se, at vi som kommune kan byde på så mange og forskellige projekter, som alle sammen hjælper Odense på vej til at nå vores mål om at blive Danmarks mest bæredygtige og grønneste storby.

Grønnere by og elbiler
Der bliver frigivet penge til i alt 17 projekter, som understøtter Miljøpolitikken.

Et af projekterne skal løbende vise, hvor langt Odense er med at nå sine mål indenfor indsatsområderne.

- Jeg kan godt lide tanken om, at borgerne kan holde øje med, om vi som kommune nu også lever op til vores politik og de mål, vi har sat os, siger Anker Boye.

Et andet projekt er et pilotprojekt for såkaldt termografisk fotografering af Odense. Fotograferingen skal vise, hvor man har størst potentiale for at reducere CO2-udledningen.

To projekter skal være med til at gøre Odense endnu grønnere og bl.a. skabe en endnu bedre sammenhæng mellem byens mange parker og naturområder til glæde for planter, dyr og mennesker.

Et pilotprojekt skal vurdere, om det kan betale sig at konvertere alle biler, som kommunen bruger, til elbiler.

- Projektet med elbiler ligger mig meget på sinde, siger Anker Boye, - Og jeg håber, at det bliver en realitet. Ikke alene vil det have enorm betydning for hvor meget CO2, vi udleder, når vi kører rundt f.eks. for at passe de ældre eller i vores miljøtilsynsbiler. Det er også meget vigtigt for mig, at vi som kommune går forrest og viser vejen både til borgerne og erhvervslivet. Det er jo noget nemmere at opfordre andre til at ændre sig, hvis man selv viser viljen.

- Dette er bare et lille udpluk af de mange aktiviteter, siger borgmesteren. — Jeg synes, det er en flot vifte af projekter, vi kan byde på, og er meget tilfreds med at der nu er endnu flere konkrete tiltag bag politikken.

Vand i kander på Rådhuset
I hele Odense Kommune arbejdes der ihærdigt på at sætte handling bag Miljøpolitikken, ikke blot i byen, men også internt i kommunens hverdag.

F.eks. har en arbejdsgruppe på rådhuset leveret forslag til, hvordan man kan skabe et mere bæredygtigt rådhus.

Fokus er især på holdningsbearbejdelse hos de ansatte, så alle tænker mere miljøvenligt og bæredygtigt i hverdagen og husker at slukke pc’en, lyset og bruge el-spareskinner.

Borgmesteren har også selv præget arbejdet med et forslag om, at man i kantinen og til møder udskifter vand på flasker med vand i kander, og det er allerede lavet om.

- Jeg fik det indført på slottet i min tid som rådmand i By- og Kulturforvaltningen, siger Anker Boye, - Og jeg synes det var på sin plads at have samme gode princip her på rådhuset.

Udover de 4.325.000 kr. forventes Økonomiudvalget også at godkende forbrug af 3.722.000 kr. til at videreføre projekter, der blev sat i gang i 2009, 6.600.000 kr. til Miljøzone i Odense samt 250.000 kr. til mødeaktiviteter i det nystartede Odense Bæredygtighedsråd.

I budget 2009 blev i alt 50 mio. afsat til Miljøhandlingsplanen.

Flere oplysninger:
Borgmester Anker Boye, 40 75 33 33