Spring til indhold
Nyhed

Odense Kommune er gode til at fastholde medarbejderne

19-01-2010
En analyse fra Ugebrevet A4 beretter om svingdør hos det offentlige. I Odense Kommune genkender man ikke billedet, men oplever faktisk større stabilitet blandt de medarbejdergrupper, der ofte skifter job.
 
Ugebrevet A4 præsenterede den 18. januar en undersøgelse, hvori de danske kommuners høje personaleomsætning blev belyst. Det blev bl.a. anført, at gennemsnittet for kommunernes personaleudskiftning fra august 2007 til august 2008 var på 24,4 % og klart højest i de store byer.

I Odense Kommunes genkender man ikke tallene, da kommunen adskiller sig fra dem, der er beskrevet i A4s undersøgelse. Odenses borgmester Anker Boye (A) siger:
- Jeg er stolt over, at vi i Odense Kommunes rent faktisk har oplevet en nedgang i personaleudskiftningen. Udskiftningen i vores personale er faldet, og vi er gået fra 14,7 % i 2006 til 13,8 % i 2008 og regner med at tallene fortsætter med at falde.
 
Odense Kommunes tal er korrigerede, så der er taget højde for selskabsdannelser samt strukturændringer, men det samlede billede viser altså ikke de ”svingdøre”, som beskrives i Ugebrevet A4.

- Jeg glædes over, at vi formår at fastholde vores gode medarbejdere selv i tider med store organisationsændringer og øget konkurrence fra det private arbejdsmarked og andre offentlige virksomheder. Vi vil fortsat arbejde for, at Odense Kommune er en attraktiv arbejdsplads, siger borgmesteren og fortsætter:
- Når det så er sagt, er det naturligvis meget sundt med en vis udskiftning blandt de ansatte. Det er en forudsætning for, at den offentlige sektor kan udvikle sig. Der skal være en god balance mellem at fastholde værdifulde medarbejderressourcer og få nye kompetencer ind i kommunen. Alt i alt ser jeg den personaleudskiftning, vi har i Odense Kommune som sund og på et passende niveau.

Stor indsats på social- og sundhedsområdet
HR-chef Lisbeth Haumann understreger, at Odense Kommune igennem flere år bevidst har arbejdet på at tiltrække arbejdskraft, særligt i forhold til medarbejdergrupper, hvor vi ved at personaleomsætningen er størst.

Specielt social- og sundhedspersonale og dagplejerne har kommunen arbejdet systematisk på at fastholde. Fra 2007 er personaleomsætningen på social- og sundhedsområdet f.eks. faldet med næsten 5 procentpoint.

- Vi har f.eks. indført tre måneders jobgaranti for Sosu-elever i forsøget på at fastholde en personalegruppe, der er svær at tiltrække. I Odense Kommune har vi stor opmærksomhed på at skabe en god arbejdsplads, hvor medarbejderne trives, og hvor balancen mellem arbejde og fritid bliver prioriteret højt.

Flere oplysninger:
Borgmester Anker Boye, 40753333
HR-chef Lisbeth Haumann, 20300509