Spring til indhold
Nyhed

Odense får ny natvarmestue til socialt udsatte

18-02-2010

De socialt udsatte i Odense kan se frem til at få ny varmestue. Ved udgangen af 2010 vil en spritny natvarmestue stå klar til at byde både de socialt udsatte og deres hunde velkommen til en god nats søvn


I går, onsdag den 17. februar 2010, bevilligede Odense Byråd penge til opførelsen af en helt ny natvarmestue i Odense centrum. Natvarmestuen får adresse på Østergade 55 og er en erstatning for den nuværende natvarmestue i Pantheonsgade, der så at sige holder flyttedag.


Peter Rahbæk Juel, rådmand for socialområdet, siger:


”Det er en stor hjørnesten i Odenses fremtidige indsats for udsatte mennesker, der med byrådets bevilling nu falder på plads. En stigende koncentration af udsatte personer i området omkring den eksisterende varmestue i Pantheonsgade har gennem længere tid bevirket, at der i højere og højere grad er blevet kigget skævt til de hjemløse, hvilket har skabt en både uholdbar og uværdig situation for dem. Placeringen af den nye natvarmestue er derfor nøje gennemtænkt og er bl.a. et resultat af input fra de hjemløse selv. Den imødekommer derfor de hjemløses helt konkrete behov for bl.a. at være tæt på centrum, og samtidig slår løsningen fast, at der er plads til alle i bybilledet.”


Hvornår står natvarmestuen klar?

Arbejdet med Odenses nye natvarmestue skydes i gang den 1. april 2010, hvor Odense Kommune officielt overtager ejendommen. Herefter er det planen, at den eksisterende bygning på grunden skal rives ned, og at en helt ny bygning skal opføres.


Det er Kirkens Korshær, der skal drive den nye natvarmestue, når den ved udgangen af 2010 står klar. I forlængelse af den nye natvarmestue inddrages den nuværende natvarmestue i Pantheonsgade til dagvarmestuen samme sted, hvormed dagvarmestuens fysiske rammer bliver væsentligt større.


Byrådet afsatte i går onsdag i alt 6 mio kroner til køb og opførelse af den nye natvarmestue samt nedrivning af den eksisterende bygning på Østergade 55.


Den nye natvarmestue får ud over alle moderne faciliteter inden døre også fine overnatningsmuligheder i gården for de udsattes hunde.


Stort samarbejde

Det er et bredt samarbejde mellem bl.a. politikere, Odense Cityforening, Fyns Erhverv, Fyns Politi, Beboerforeningen Filosofhaven, Kirkens Korshær, beboere/handelslivet i Vestergade/Pantheonsgade, beboerrepræsentant Henrik Glibre fra Pantheonsgade samt de udsatte selv, der nu resulterer i opførelsen af den nye natvarmestue.


”Det er et stort og omfattende stykke arbejde, der ligger bag den nye natvarmestue, og jeg vil gerne takke alle, der har været involverede og lagt energi i projektet,” lyder det fra rådmand Peter Rahbæk Juel.


Yderligere oplysninger

Peter Rahbæk Juel, rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen: 30 51 31 15

Erling Uhde Rasmussen, funktionschef: 20 32 12 82