Spring til indhold
Nyhed

Næsten 40 millioner til Odenses hjemløse

08-04-2010

En storstilet indsats og næsten 40 millioner kroner skal nedbringe hjemløsheden i Odense


Odense Kommune skal de næste to år give den en ordentlig skalle for at nedbringe hjemløsheden i Odense. Et af målene er, at der i
2012 kun er 17 hjemløse i Odense, som lever på gaden modsat 34 i dag.


Samtidig skal der ske en reduktion i antallet af unge, som bor på forsorgshjem i stedet for i egen bolig, og antallet af borgere, som opholder sig på herberg i mere end 120 dage ad gangen, skal begrænses.


Officielt startskud for Odenses hjemløseplan

I dag blev det konkrete arbejde med Odenses hjemløseplan skudt i gang for de mange medarbejdere i Odense Kommune, som skal arbejde aktivt med området de næste år.


Peter Rahbæk Juel bød velkommen til en temadag med hjemløse på menuen og sagde blandt andet:


”Vi har i dag samlet alle gode kræfter for at sikre en fælles forståelse for det kommende vigtige arbejde. Vi skal de næste to år nedbringe hjemløsheden i Odense markant, og vi skal løbende i processen blive klogere på, hvilke indsatser, der virker. Vi skal vise, at Odense er en bæredygtig by på det sociale område, og at social lighed og retfærdighed findes.”


Fem indsatsområder

Odense Kommune har defineret i alt fem indsatsområder, der skal hjælpe med at nå de opstillede mål for en reduceret hjemløshed i Odense. Et af indsatsområderne er etablering af sociale viceværter i udsatte boligområder.


Projektleder Helle Kreipke forklarer:


”Hjemløshed er meget ofte et resultat af nogle problemer, man har. Og derfor er det ikke nok at stille en bolig til rådighed for de hjemløse. Boligen skal kombineres med andre sociale tilbud og generel støtte, og de sociale viceværter kan bl.a. være med til at give den støtte, der er behov for, når man som hjemløs pludselig står med egen bolig.”


Støtte fra Regeringen

Den storstilede indsats i Odense er et led i Regeringens hjemløsestrategi, hvor i alt otte kommuner er udvalgt til, med økonomisk støtte fra Regeringen, at nedbringe hjemløsheden i deres byer.


Odense Kommune får 27,6 millioner kroner til arbejdet fra 2010 til 2012. Odense Kommune bidrager selv med 12,1 millioner kroner.