Spring til indhold
Nyhed

Indvielse af klinik for lægeordineret heroin

12-05-2010

Stemningen var glad og forventningsfuld, da Odenses første klinik for lægeordineret heroin i dag blev officielt indviet.

Både brugere, samarbejdspartnere og medarbejdere var mødt talrigt op for at fejre, at det nu er muligt at give medicinsk behandling til nogle af samfundets mest udsatte mennesker.


”Vi skal være stolte over Odenses nye klinik for lægeordineret heroin, og vi skal glæde os over, at den giver os mulighed for at hjælpe nogle meget sårbare mennesker på vej mod et bedre og mere harmonisk liv uden stoffer og kriminalitet,” sagde blandt andet Peter Rahbæk Juel, rådmand for socialområdet i Odense.


Første klinik vest for Storebælt

Klinikken for lægeordineret heroin er den første vest for Storebælt, og den har pt. syv brugere i behandling. Den første heroin blev givet den 3. maj, og det var en stor dag for medarbejderne på klinikken:


”Det var jo næsten historisk at give den første behandling. Der har nemlig været snakket om behandling med lægeordineret heroin i mange, mange år, men nu er klinikken her, og medarbejderne her på stedet har gjort en kæmpe indsats op til åbningen,” fortæller en glad centerleder Birthe Vorsum.


Birthe Vorsum har arbejdet med stofmisbrugere i mange år, og for hende er der ingen tvivl om, at klinikken for lægeordineret heroin er en god ide:


”Klinikken er for de misbrugere, som selv ønsker hjælp til et bedre liv. Og når presset over at skulle skaffe penge til det næste fix pludselig væk, og abstinenserne er dækket, kan klientens tid pludselig med vores hjælp bruges konstruktivt som f.eks. på at tage en uddannelse eller at genoptage kontakten til venner og familie.”


Birthe Vorsum regner med, at alle 20 pladser på klinikken for lægeordineret heroin vil være i brug inden årets udgang.


Indvielse af klinik for lægeordineret heroin
Rådmand Peter Rahbæk Juel hilser på Lilian Vaaben, formand for Rådet for
 Socialt Udsatte

Indvielse af klinik for lægeordineret heroin
Både medarbejder, brugere og samarbejdspartnere var mødt op for at være
med til indvielsen