Spring til indhold
Nyhed

Frit valg i hjemmeplejen

02-03-2010
Borgere i Odense får nu mulighed for at få hjælp fra en privat virksomhed, når de modtager personlig pleje i hjemmet.

Sidst på ugen er der brev med posten til de ca. 7.000 borgere i Odense, som i dag modtager hjemmepleje fra kommunen. Her får de mulighed for at vælge, om det fremover skal være Falck A/S eller Idérent, der løser opgaven - eller de kan vælge, at det stadig skal være kommunens medarbejdere, der kommer i deres hjem.

Ældre- og Handicapforvaltningen har nemlig indgået en samarbejdsaftale med de to virksomheder, og det giver borgerne frit valg mellem kommunens egen hjemmepleje, Falck A/S og Idérent.

Frit valg – nu også i plejen
Borgerne har længe kunnet vælge et privat firma til den praktiske hjælp som fx rengøring. Og de har da også tidligere haft muligheden i forhold til den personlige pleje – men siden 2007 har der ikke været en privat leverandør på plejeområde.

- Jeg er rigtig glad, at vi nu igen kan tilbyde borgerne et reelt valg, når de modtager pleje i hjemmet, udtaler ældre- og handicaprådmand Jane Jegind (V) og fortsætter:

- Vi har allerede en rigtig god kommunal hjemmepleje. Alligevel tror jeg på, at konkurrencen fra det private vil være med til at holde os på et konstant udviklingsspor, så vi også i fremtiden leverer høj kvalitet og god service til borgerne.

Yderligere oplysninger
Ældre- og handicaprådmand Jane Jegind, mobil 20 91 10 31