Spring til indhold
Nyhed

Dragen er landet i Billund

11-08-2010

Den 18 m lange drage Long er ankommet til Danmark for at sætte fut i sensommerkampagnen Kina i Odense. Kampagnen byder på østerlandske indtryk og kinesisk inspirerede oplevelser. Under sit ophold bliver dragen indlogeret i Odense ZOO.

Dragen blev modtaget af Odenses borgmester Anker Boye i ankomsthallen. Børnehaven Myretuen fra Billund var med og hilste på. – Det var dejligt at møde den kinesiske drage, hvis ankomst markerer starten på alle de spændende ting, der kommer til at ske i Odense, siger Anker Boye. Kinesisk Kulturnat, flyvende munke og drageløjer for børn er blot et lille udpluk af de mange begivenheder.


Til Odense med dyretransport

På parkeringspladsen holdt Odense ZOOs dyretransport klar til at tranportere dragen til Odense ZOO, hvor den under sit besøg skal bo i en særlig dragegrotte. Dragen skal dog ikke kun hænge ud i Zoo, men også deltage i en masse af de kinesiske løjer, som kommer til at foregå i hele byen. I efterårsferien vil dragen dog rigtig give den gas i Odense ZOO

Vi maler byen rød

Siden 1. maj har kinesere og andre gæster på verdensudstillingen EXPO 2010 i Shanghai kunne opleve en lille bid af Odense i form af Odenses helt egen cykelpavillon. 250.000 gæster har allerede besøgt pavillonen og nu kan alle vi andre godt begynde at glæde os til, at Kina kommer til Odense. For at markere Odenses deltagelse på verdensudstillingen har en lang række af Odenses kulturklassikere taget Kina temaet til sig og tvistet form og indhold i kinesisk inspireret retning. -Jeg synes, det er et rigtig flot program Odense byder på, siger Anker Boye. Kulturinstitutionerne har virkelig tænkt kreativt og jeg tør godt love, at det ikke kommer til at løbe stille af.


Se hele programmet

 

Hvem står bag?

Kina I Odense arrangeres af EXPO-sekretariatet i et samarbejde med en lang række partnere blandt byens attraktioner, kulturinstitutioner og virksomheder.