Spring til indhold
Nyhed

Amerikansk ambassadør gæster Odense

29-03-2010

Den amerikanske ambassadør i Danmark, Laurie S. Fulton, gæster i dag Odense. Laurie S. Fulton har selv ønsket at besøge Odense for at høre om integration.


Efter eget ønske besøger den amerikanske ambassadør i Danmark, Laurie S. Fulton, i dag Odense. Det er blandt andet en stor interesse for kvinder og integration, der har vakt ambassadørens interesse for Odense, og dagens program er derfor primært bygget op omkring netop dette emne.


- Det er en stor ære for Odense og Vollsmose, at Laurie S. Fulton besøger vores by og bydel, siger borgmester Anker Boye. - Det, at Ambassadøren selv har bedt om at besøge Vollsmose, er et signal om, at vi gør noget rigtigt i bydelen – at den indsats, vi som kommune har arbejdet med de seneste 15 år har virket. Derfor glæder jeg mig meget til at følges med Ambassadøren rundt og også ved selvsyn konstatere, at der er en bred vifte af spændende og relevante initiativer i gang.Vollsmose danner ramme om besøg

Laurie S. Fulton starter sit besøg i Odense i dag med frokost på Rådhuset. Her får hun lejlighed til at hilse på medlemmer af Integrationsrådet i Odense; Roya Moore, Halil Özsari, Ceyhan Aydemir og Abdisalan Yussuf Hassan.


Herefter går turen til Vollsmose, hvor ambassadøren vil være resten af dagen. Første stop på vejen er Egeparken, hvor ambassadøren fra 10.etage nyde udsigten over Odenses grønne bydel imens Rådmand i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen Peter Rahbæk Juel giver et kort rids af Vollsmoses historie.


Herefter sættes kurs imod et beskæftigelsesprojekt for arbejdsløse kvinder med fokus på det danske arbejdsmarked og aktivt medborgerskab. Ambassadøren vil også blive introduceret til projekt ”Bydelsmødre”, som er et projekt baseret på frivillige kvinder, der tager på hjemmebesøg hos andre kvinder i Vollsmose og fortæller om netværk og relevante tilbud i bydelen. Endelige vil ambassadøren møde Rollemodeller Fyn, som er lokale unge og forældre med anden etnisk baggrund, der fortæller deres personlige integrationshistorier på skoler og foreninger i Odense.


Dans og Wienerbrød

Ambassadørens besøg i Odense sluttes af med dans og wienerbrød. En gruppe piger fra Rising Ungdomsskoles ”Dance2Change” vil optræde med dans i Vollsmose Kulturhus, og efterfølgende bydes der på kaffe og wienerbrød i Vollsmose Kirke, når præst Torben Hangård fortæller om kirkens tværkulturelle aktiviteter.Borgmester Anker Boye tager imod Laurie S. Fulton uden for Odense Rådhus.


Ambassdøren hilser på integrationschef, Birgitte Vinsten.
Ved siden af Birgitte Vinsten ses rådmand Peter Rahbæk Juel.


På rådhuset spiste ambassadøren frokost med bl.a. medlemmer af Odense Integrationsråd.
Her giver hun hånd til Halil Özsari, der er flankeret af Roya Moore og Abdisalan Yussuf Hassan.


Frokostselskabet.
Fra venstre er det: Rådmand Peter Rahbæk Juel, medlem af Integrationsrådet Roya Moore, medlem af Integrationsrådet Halil Özsari, integrationschef Birgitte Vinsten, medlem af Integrationsrådet Abdisalan Yussuf Hassan, ambassadør Laurie S. Fulton, borgmester Anker Boye, medlem af Integrationsrådet Ceyhan Aydemir, borgmesterkontorchef Randi Lykou Petersen og konsulent Stine Brynskov.