Spring til indhold
Nyhed

Ambassadørkorps har skaffet fynske praktikpladser

06-07-2010

Et ambassadørkorps bestående af folk fra det fynske erhvervsliv har taget ukonventionelle metoder i brug i indsatsen for at oprette flere lære- og praktikpladser. I forhold til sidste år er der nu 11 % flere praktikpladser på Fyn.

Personlige relationer, netværk og medier har været ambassadørkorpsets redskaber i jagten på flere praktikpladser. Jobcenter Odense og erhvervsskolerne mener, at ambassadørkorpset indsats har betydet rigtig meget. Dog har der også været sat andre initiativer i værk, så stigningen kan ikke kun tilskrives ambassadørindsatsen.


Indsatsen blev afsluttet med en konference, hvor en af ambassadørerne, Søren Hansen, åbnede dørene op til sin virksomhed, Montana Møbler, der som del i ambassadørkorpsarbejdet selv har oprettet ekstra praktikpladser.

Konferencen blev støttet af kunstner Mette Harbo, der har doneret et maleri ’Den røde dame’ og et litografi (ses i det nederste billede) som præmie, der blev udloddet blandt ambassadørerne, som belønning for deres flotte indsats. De heldige vindere var Fleming Frederiksen fra Svend Frederiksens Maskinfabrik A/S og Charlotte Toft, Fiberline Composites A/S fra Cabinplant.

Tak for indsatsen

Social- og arbejdsmarkedsrådmand i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel (S), der overrakte præmierne, takkede ambassadørerne for deres særlige indsats, der har været med til at sætte praktikpladsmanglen på dagsordenen.

 

”Det glæder mig at virksomhederne påtager sig et socialt ansvar og med så stor iver har bidraget til at udbrede indsatsen for oprettelse af flere lære- og praktikpladser.”


Arrangementet fandt sted onsdag den 30. juni 2010 kl. 14-16 hos Montana Møbler A/S. Akkerupvej 16. 5683 Haarby

Yderligere information kan fås hos konsulent i Jobcenter Odense, Dorte Aagaard Nielsen, tlf. 63 75 63 07, mail: doan@odense.dkMaleri af Mette Harbo