Spring til indhold
Nyhed

Robotdragt fra Japan testes i Odense

09-11-2009
Odense bliver det første sted i Europa, hvor den banebrydende ”robot suit” skal bruges til genoptræning af mennesker, der har været ramt af hjerneblødning, eller er blevet skadet efter trafikuheld.
Robot Suit
Torsdag den 26. november er den japanske robotforsker og stifter af virksomheden Cyberdyne, professor Sankai i spidsen for en delegation, der besøger Odense. På Odense Rådhus præsenteres for første gang den særlige "robot suit". Dragten kan bruges til genoptræning og til at hjælpe mennesker, der har mistet førligheden.

Borgmester Jan Boye besøgte i sommer professor Sankai i Japan og siden er kontakten mellem Odense og den japanske forsker udbygget.
Teknologien bag ”robot suit” bygger på en avanceret kobling mellem hjernens impulser og moderne teknologi, der kan få fx en arm eller et ben til at bevæge sig, og dermed på en meget fleksibel måde kan bidrage til at patienten kan få dele af den mistede førlighed tilbage.

Præsentationen på rådhuset er indledningen til et samarbejde, hvor Odense Kommune, Teknologisk Institut og Cyberdyne i fællesskab skal teste udstyret til genoptræning i Odense Kommunes genoptræningsenhed under Ældre- og Handicapforvaltningen.

Udviklingsforum Odense har været den drivende kraft i skabelsen af projektet med robotdragten, og det er også Udviklingsforum Odense, der fremadrettet bliver projektleder.
- Jeg er meget tilfreds med, at samarbejdet med Professor Sankai nu udmønter sig i et helt konkret projekt, der både prøver at tage helt ny teknologi i brug på genoptræningsområdet og samtidig overordnet set underbygger den store satsning, som Odense gør inden for hele velfærdsteknologien, siger borgmester Jan Boye (K).

Flere oplysninger:
Borgmester Jan Boye, 20 40 29 12
Morten Bierbaum, Projektleder, Udviklingsforum Odense, 29 33 54 32
Troels Vilms Pedersen, Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi, 72 20 20 83