Spring til indhold
Nyhed

Odense får topkarakter som børneby i Europa

01-05-2009

Odense får topkarakter som børneby i Europa


Odense har netop fået særlig anerkendelse i den fornemme europæiske konkurrence 1st Award of Excellence 'City for children'

Det er i den ene af konkurrencens to kategorier, 'Design of Open Spaces and Play Areas', på dansk 'Design af åbne pladser og legerum', at Odense har fået juryens særlig anerkendelse i konkurrence med 44 andre storbyer fra i alt 20 lande.

To andre byer, Karlsruhe og Satu Mare, fik også særlig anerkendelse, mens de tre byer Darmstadt, Malmö og Zurich løb af med sejren.


- Det beviser, at andre kan se, vi mener visionen 'At lege er at leve' alvorligt, siger rådmand Jane Jegind (V).


-Og jeg er enormt stolt af, at den indsats, vi gør for børnene, får en så fornem anerkendelse. Det er et kæmpe skulderklap og et klart signal om, at vi er helt i front, tilføjer hun.


Computerstyrede områder

Til at repræsentere Odense Kommune har Børn- og Ungeforvaltningen indstillet Rosengårdskolens legeområde. Et område, der kombinerer leg, læring og rekreative aktiviteter på en helt ny måde.


- Det særlige ved Rosengårdskolens legeområde er, at den kombinerer traditionelle legeredskaber med moderne computorstyrede aktivitetsområder, så det giver børnene mulighed for at udfolde sig fysisk i en virtuel verden, siger skoleleder Erik Larsen.


Rosengårdskolens legeområde er samtidig udformet, så børn med og uden handicap kan udfordres og lege sammen.


Odense Kommune vil gerne, at der rundt om i byen er små oaser, hvor byens indbyggere kan slappe af, spille bold, lege og udfordres fysisk. Det er Rosengårdskolen et strålende eksempel på med denne udmærkelse.

Kontakt:

Rådmand Jane Jegind (V), mobil: 20911031, e-mail: janejegind@odense.dk.

Skoleleder Erik Larsen, tlf: 637 537 00, e-mail: erla@odense.dk