Spring til indhold
Nyhed

Odense byder studerende velkommen med gratis koncert

01-09-2009
Jan Boye til Studiestartsfest

Foto: Kasia Larsen


For 8. gang er der Studiestartsfest i Odense. Traditionen tro er det med et brag af en velkomstkoncert, der i år byder på dansk rocks nye stjerne, VETO og det lokale Ballistophonic.

Festen foregår i Albanis lagerbygning torsdag den 3. september 2009, klokken 18.

Med Studiestartsfesten byder Odense velkommen til de nye studerende på byens videregående uddannelser. Samtidig har nuværende studerende muligheden for at kick-starte et nyt år med studiekammeraterne. Det forventes at op mod 2000 studerende kommer til Studiestartsfesten.

Til festen kan der købes spændende mad til rimelige priser og fadøl. Koncerten er gratis!

Den legende studieby

Borgmester Jan Boye (c) byder velkommen. De studerende kan også møde borgmesteren under festen, hvor han står i baren under VETO’s koncert.


- Jeg kan godt lide at komme ud og møde de nye studerende i byen, siger Jan Boye. - Det skal være sjovt at studere i Odense. For nylig åbnede Kulturmaskinen i området ved Brandts Klædefabrik med blandt andet et studenterhus, og byen er stopfuld af mange andre kulturelle tilbud. Det får vores næsten 6.000 nye studerende en forsmag på med Studiestartsfesten. Jeg synes, der er rigtig god grund til at feste i år, da alle videregående uddannelser i Odense har fået rekord mange ansøgere og optagne studerende.


Studiestartsfesten er blot et af flere initiativer for at gøre Odense til en god studieby. F.eks. står Odense Kommune bag Kulturmaskinen, hvor Studenterhus Odense bor og afholder deres arrangementer, alle studerende er garanteret en billig bolig, kommunen er involveret i at skabe studierelevante jobs og praktikpladser, og der er studiejobgaranti.

Program

18.00 DJ’s fra Studenterradioen
19.00 Ballistophonic
19.45 DJ’s fra Studenterradioen
20.55 Velkomst ved borgmester Jan Boye
21.00 VETO
22.30 Festen slutter, afterparty i Studenterhuset

Studiestartsfesten flytter til Albanis lager

Tidligere var Studiestartsfesten fast inventar på Amfiscenen i Odense. For at gøre arrangementet mere dedikeret til nye og nuværende studerende har arrangørerne været på udkig efter et nyt sted. Valget er faldet på Albanis lagerlokaler. Koncerten er overdækket, som skærm mod det lunefulde sensommervejr!

Afterparty på Studenterhuset

Når koncerten er slut, kan studerende blive kørt direkte til det fedeste afterparty! Klokken 22.30 indsættes busser, der kører fra Albani til Studenterhuset. Her kan man blandt andet opleve Strozqnu and White Punks on Dope (DJ).

Veto – vinder af P3-Prisen 2009

VETO blev dannet i Århus i 2004. Med ordene ”Tordnende vitale” og ”det klarest lysende stjerneskud på den danske musikhimmel netop nu!” fik bandet ’P3 Prisen’ i starten af januar 2009 - den mest eftertragtede ved P3 Guld.
I 2007 blev VETO kåret som 'Årets Nye Danske Navn' ved Danish Music Awards.

Ballistophonic

Ballistophonic består af fem unge herrer fra Odense og Nyborg. Bandet er et energisk power-indie band med forkærlighed for guitarrock, synths og elektroniske hjælpemidler. Ballistophonic deltog i DR’s Karrierekanon 2009.

Arrangørerne

Studiestartsfesten arrangeres i et samarbejde mellem Odense Kommune, Studenterhus Odense, Erhvervsakademiet, Syddansk Universitet, University College Lillebælt og Albani.

Mere information

www.studiebyen.odense.dk, www.studenterhus.dk og www.albani.dk

Odense Kommune – Kommunikation
Anders Hybholt Sørensen
Tlf.: 65 51 10 13
E-mail: anhs@odense.dk

Studenterhus Odense
Anja Følleslev
Tlf: 30 24 37 80
E-mail: info@studenterhus.dk