Spring til indhold
Nyhed

Odense-borgmester bliver skolelærer — for en dag

25-09-2009
Når eleverne i 7. og 9. klasse på Sanderum skole møder ind til dansk og samfundsfag tirsdag den 29. september, står en noget anderledes vikar klar ved tavlen. Odenses borgmester Jan Boye (K) bytter nemlig job med deres lærer Marianne Boye.

- Jeg kan godt lide at komme lidt ud af rådhuset, siger borgmesteren. — Og jeg har længe haft lyst til at besøge en skole og synes, det var lidt sjovere, at jeg har en aktiv rolle i stedet for bare at sidde og se på.

Borgmesteren, der skal undervise i samfundsfag og dansk regner med at bruge tid i weekenden på forberedelse af timerne. — Jeg er meget spændt og håber, at eleverne synes det er ok at jeg kommer og afløser deres lærer.

Marianne Boye er helt tryg ved at overlade sin klasse til borgmesteren. — Især i samfundsfag er jeg sikker på, at Jan Boye vil gøre det godt og ellers er jeg jo også til stede, siger Marianne og tilføjer: - Og mine elever glæder sig og synes, det bliver spændende at have borgmesteren som vikar.

- Jeg er glad for, at Marianne er med — det er jo trods alt ikke mit felt og så regner jeg da også med, at der bliver lejlighed til en snak om det at være lærer, siger Jan Boye.

Jan Boye underviser fra kl. 8.00 — 11.30.

Skema:
8.00 — 9.35 Samfundsfag i 9. klasse: regioner og kommunalpolitik
9.55 — 11.30 Dansk i 7. klasse

Pressen er velkommen til at følge dagen, men bedes give besked til Kommunikationskonsulent Katja Arabelle Antabi på kaan@odense.dk eller 65 51 10 97 senest mandag den 28. september.

Flere oplysninger:
Borgmester Jan Boye, 20 40 29 12
Lærer Marianne Boye, 25 56 12 16