Spring til indhold
Nyhed

Nyt, bredt kulturforlig i Odense

12-02-2009

Den 11. februar vedtog forligspartierne bag Odenses kulturstrategi (Det Konservative Folkeparti, Venstre, Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti) at fordele de 170 mio. kr., der oprindelig var afsat til et vandkulturhus på havnen. Pengene blev afsat til følgende projekter:

  • Renovering og modernisering af svømmehallen på Klosterbakken (25 mio.)
  • Modernisering og udbygning af svømmehallen på Middelfartvej (ved Provstegårdsskolen) med badelandsfaciliteter for børnefamilier (30 mio.)
  • Byens Ø (Kulturøen) på Odense Havn (80 mio.)
  • Bevægelses- og aktivitetshus til bl.a. Cirkus Flikflaks aktiviteter (10 mio.)
  • En ramme på 25 mio. kr. til legepladser og velfærdsteknologi.

Borgmesteren glæder sig over forligsaftalen:

- Vi får med denne aftale virkelig meget for pengene. Jeg er glad for at vi i byrådet endnu engang har indgået et bredt forlig, hvor vi får unikke badefaciliteter i Odense, ligesom vi sikrer et solidt fundament for udviklingen på Byens Ø, siger Jan Boye (K).

Byens Ø skal gøres til et omdrejningspunkt for byens borgere og tiltrække mange besøgende. Her kan de lege, lære og bevæge sig mellem de forskellige elementer, hvor vand, is og sne bliver det gennemgående tema i området.


- Det er et kæmpe projekt, der afhænger af en fælles vilje til at lykkes. Med forligsaftalen går kommunen forrest, og vi har allerede konkrete og positive samtaler med flere investorer, siger Jan Boye.


De enkelte projekter skal nu nærmere bearbejdes, hvorefter sagerne vil blive forelagt udvalg og byråd.


Nedenfor kan du læse forligsteksten, samt læse mere om de enkelte projekter.

Forligsteksten
Byens Ø
Vision for byomdannelse i Odense Havn
Modernisering af svømmehallerne på Klosterbakken og Middelfartvej
Cirkus FlikFlak