Spring til indhold
Nyhed

Inger Støjberg på inspirationstur i Jobcenter Odense

08-06-2009

Jobcenter Odense bød i torsdags velkommen til beskæftigelsesminister Inger Støjberg.


Inger Støjberg havde selv bedt om at besøge Jobcenter Odense for bl.a at hente inspiration til at hjælpe de mange unge, der i højere og højere grad står uden job. Nye tal fra LO viser nemlig, at krisen rammer de unge mellem 16 og 24 år hårdest.


”Arbejdsløsheden rammer især de unge, der er gået ud af skolen uden yderligere uddannelse, men som sagtens kan varetage et job”, forklarer Jobcenterchef Jørgen Peter Holst. ”Og nu gælder det altså om hurtigst muligt at hjælpe de unge videre. Enten ved at hjælpe dem med at søge job uden for deres fag eller ved at sætte dem tilbage på skolebænken.”


Ungeteam for de svageste unge

Inger Støjberg var især interesseret i at høre om Odenses Ungeteam, der tager sig af de svageste unge i Odense - de såkaldt ikke arbejdsmarkedsparate unge mellem 15 og 24 år.

Ungeteamet er et samarbejde mellem Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen og Børne-Ungeforvaltningen og går ud på, at sagsbehandlerne fra de to forvaltninger på et endnu tidligere tidspunkt end før skal arbejde sammen om sagerne for at gøre de unge i stand til at tage vare på eget liv, så de kan komme i uddannelse eller beskæftigelse.