Spring til indhold
Nyhed

Indkøberdag med fremtid i

10-11-2009

Over 300 medarbejdere besøgte den 29. oktober Marienlysthallerne, hvor indkøbskontoret havde arrangeret årets indkøberdag.

Her kunne de, der var stået tidligt op høre borgmester Jan Boye åbne messen med et budskab om at lade sig inspirere af de mange oplæg og informationer, som dagen ville byde på.

Borgmesteren blev afløst på scenen af en særdeles veloplagt Christina Feldthaus, der med en velblandet gang humor og fakta forklarede, hvordan vi alle sammen kan hjælpe miljøet med enkle midler.


74 af kommunens kontraktleverandører havde sat stande op i de to store haller. Standende blev flittigt besøgt af nysgerrige medarbejdere, der ønskede at kende mere til netop deres leverandører samt høre nyt om fremtidens muligheder. I de to tilknyttede foredragssale blev der livligt lyttet og debatteret, uanset om emnet var miljø, velfærdsteknologi eller hvordan kommunens indkøbsaftaler kan gøre en forskel.

Annette Bjørn var efter indkøberdagen en glad indkøbschef

 - Der sker rigtig meget i Odense Kommune i disse år. Vi skal både blive bedre til at købe ind, være den bæredygtigste by i Danmark samt gå forrest, når det gælder ny teknologi, der kan hjælpe vores medarbejdere i hverdagen. Derfor er det vigtigt, at vi får synliggjort vores leverandører overfor brugerne samt de muligheder og produkter, som en indkøbsaftale rummer, sagde indkøbschefen.


Hvad enten medarbejderne var kommet for at blive klogere på miljø, kommunens indkøb eller leverandørerne, gik alle hjem med ny inspiration og indfriede forventninger – det sagde de besøgende:


Gitte Schwartz, sekretær, Aktivitetshuset Odense, ÆHF
:

- Det er helt sikkert en god idé og en god mulighed for at se de grossister, vi handler med. Jeg synes, det er spændende at få sat lidt ansigt på. Det er spændende at se, hvad de handler med og se nogle anderledes ting.


Kurt Sørensen, sygehjælper, Tarup Skovgård, ÆHF:

Jeg kom med række spørgsmål til indkøbskontoret og vores leverandørers produkter og fik de svar, jeg skulle bruge.


Henning Petersen,
værkstedsleder og teknisk serviceleder, BKF,

Jeg kom for at få bedre viden om, hvad vi kunne bruge af besparende udstyr både nu og i fremtiden specielt omkring belysning. Jeg går herfra med ny brændstof og idéer, der kan bruges i dagligdagen hjemme i afdelingen.


Anne Nielsen, daglig leder, Børnehuset Lindegården, BUF

Jeg er nyansat leder og kom med en forventning om at blive klogere på vores leverandører og få en større indsigt i indkøbsaftalerne, og hvordan jeg skulle agere i dem, og de forventninger har jeg fået indfriet.


Flemming Lauritsen, håndværker, Bjerggårdshaven, ÆHF:

Jeg kom for at høre mere om belysning ved Højager A/S, foredrag om hvordan man nemt kan opnå store besparelser ved et bedre indeklima samt råd til indkøbsportalen. Specielt omkring indeklimaet var jeg overraske over, at man kan spare så meget ved i gåseøjne at gøre så lidt.


Indkøbskonsulenterne Malene Frederiksen og Laila Kibsgaard Kristensen, der var arkitekterne bag indkøberdagen var tilfredse, da der skulle gøres status over dagen.
 
– Vi hæftede os ved to ting. For det første at de besøgende fik opfyldt deres forventninger og blev klogere. For det andet at besøgstallet ramte det, vi havde forventet. I år var første år, hvor indkøberdagen var rullet ud til alle forvaltninger i Odense Kommune, hvorimod det kun var målrettet Børn- & Ungeforvaltningen sidste år. Vi kunne naturligvis godt have ønsket os et højere besøgstal, men vi tror, det kommer næste gang, når flere afdelinger bliver bekendte med effekten af indkøberdagen, lyder det fra indkøbskonsulenterne.