Spring til indhold
Nyhed

Flere nydanskere i job i Odense

04-05-2009

De odenseanske nydanskere vil gerne i job. Og med den rigtige hjælp kommer de det også.


Der følger som regel gode resultater i kølvandet på en aktiv og målrettet indsats. Og det er også tilfældet her i Odense, hvor Jobcenter Odense og Etnisk Jobteam i løbet af de sidste 8 måneder har ageret ’Kirsten Giftekniv’ mellem odenseanske virksomheder og jobsøgende nydanskere.


57 nydanskere i job i Odense på bare 8 måneder

Ikke mindre end 57 odenseanske nydanskere er kommet i job i løbet af de sidste 8 måneder, hvilket langt overstiger integrationschef Birgitte Vinstens forventninger:


”Det er et flot resultat, der viser, at den rette indsats til den rette målgruppe virkelig rykker noget! Det gode resultat understøtter også vores erfaring, der siger, at mange virksomheder gerne vil udvide medarbejderstaben med nye nationaliteter, og at mange nydanskere gerne vil i job, men at begge parter ofte mangler en ’Kirsten Giftekniv!’ Den rolle har Etnisk Jobteam i Odense haft de sidste 8 måneder, og der er som sagt kommet hele 57 ’ægteskaber’ ud af det.”


Rådmand Erik Simonsen er ligeledes begejstret for de mange nye job og opfordrer flere fynske virksomheder til at udvide deres medarbejderstab med nydanskere:

”En bedre integration af nydanskere gavner ikke bare samfundet generelt, men beriger også mangfoldigheden på den enkelte arbejdsplads. Alsidighed er en god ting – både fagligt og socialt.”


Odense del af landsdækkende partnerskabsprojekt

Odenses ekstra indsats for integration af nydanskere på arbejdsmarkedet er en del af et landsdækkende partnerskabsprojekt på integrationsområdet, der blev søsat for et år siden.


Partnerskabsprojektet lyder navnet VIRKSOM.NU og hører under Center for Samfundsansvar (Økonomi- og Erhvervsministeriet). Med i projektet har der været ti kommuner, der alle det sidste år har sat ekstra turbo på at integrere nydanskere på arbejdsmarkedet.


Projektet har i alt på landsplan skaffet 232 job til nydanskere, hvoraf Odense har skaffet de 57!


For yderligere information

Integrationschef Birgitte Vinsten: 2362 9501

Projektleder Mads Nybroe: 2051 6830