Spring til indhold
Nyhed

30.000 nye legekort ud til forældre

10-10-2009
Odenses legepladser er tilsyneladende populære. I hvert fald er de 30.000 kort over byens legepladser, som blev trykt i foråret, næsten væk. Nu er nye og opdaterede kort på vej.

De lyserøde oversigtskort over byens offentlige legepladser er efterhånden svære at finde. Forældrene river nemlig kortene væk, hver gang en ny stak lægges i bibliotekerne, institutionerne eller i skolen.

Derfor har kommunen nu genoptrykt oversigtskortene. En af de væsentligste opdateringer er, at der nu er 258 legepladser at udforske mod 251 sidste gang.

Rådmanden for Børn- og Ungeforvaltningen, Jane Jegind (V), er glad for interessen.

- Det er fantastisk at se så mange tage opfordringen op om at gå ud og udforske byens legepladser. Det viser virkelig, at byens børn og forældre allerede udlever byens vision - At lege er at leve, siger Jane Jegind.

Oversigtskortet er prydet med fotos fra legepladserne. På kortet er der med forskellige markeringer angivet, hvilke legepladser der er offentlige eller knyttet til en skole eller en børnehave. På den måde kan forældre også se, hvilken aldersgruppe legepladsen retter sig imod.

Mange nye legepladser
Odense Kommune er langt fremme i udviklingen af moderne legepladser. For Anker Boye (S), rådmand i By- og Kulturforvaltningen, er det derfor vigtigt at gøre opmærksom på mulighederne.

- Det er vigtigt, at vi fortæller vidt og bredt til de forældre og børn, som legepladserne er skabt til, at Odense faktisk byder på enestående muligheder. Og der har vi nu et fint og opdateret oversigtskort over 258 legepladser, siger han.

Kortet med legepladser er netop ved at blive delt ud til alle nye familier i kommunale dagtilbud samt skoler. Kortet kan også ses og downloades fra Odense Kommunes hjemmeside: http://www.odense.dk/legepladser

Endelig kan legekortet hentes på Borgerservice, på Visit Odense (Turistinformationen) eller på en af byens biblioteker.

For yderligere information:
Jane Jegind, rådmand i Børn- og Ungeforvaltningen, tlf. 65 51 50 00/ 20 91 10 31, jmj@odense.dk
Anker Boye, rådmand i By- og Kulturforvaltningen, tlf. 40 75 33 33, ab@odense.dk
Agnete Kramme, konsulent i Børn- og Ungeforvaltningen, tlf. 65 51 52 51, akra@odense.dk
Birgit Bjerre Laursen, naturformidler i By- og Kulturforvaltningen, 65 51 27 25, bbl@odense.dk