Spring til indhold

Oplevelser og Events

Odense skal være kendt som en dynamisk og attraktiv by, der tiltrækker og udvikler nationale og internationale sports-, kultur- og vidensevents. Det er blandt andet via oplevelser og events, at der bliver skabt vækst i byen, som sikrer en god og værdig velfærd for alle.

Event og oplevelser frise
Foto: Rebekka Friis, Solvejg Christensen og Peter Kjeldsen

Byens events har potentiale til at øge den positive omtale af Odense både nationalt og internationalt, som kan medvirke til en øget tilstrømning af besøgende og turister til gavn for de lokale restauranter, caféer, hoteller, mm. Med mere positiv synlighed vil Odense som by være attraktiv at flytte til, samt blive boende i, og dermed vil skabe mere kvalificeret arbejdskraft og tiltrække virksomheder.

Oplevelser og events har allerede skabt synlige effekter og resultater. Derfor vil vi fortsat dyrke, videreudvikle og støtte op om events, fordi det giver incitament til stærke fællesskaber, positiv omtale, vækstmuligheder for erhvervet og en by, vi kan være stolte af! Odense Kommune er også i gang med at udarbejde en plan for, hvordan Odense bliver en klimavenlig eventby.

 

Se den samlede effekt af de odenseanske events og oplevelser for 2023

Borgmesterforvaltningen