Spring til indhold

Vi fejrer H.C. Andersen 2024

Den 2. april 2024 er det H.C. Andersens fødselsdag, og det fejrer vi i Odense. Du kan fx komme med til Det store H.C. Andersen fødselsdagsshow eller kransenedlæggelse i Eventyrhaven. Læs mere herunder.

H.C. Andersen har fødselsdag den 2. april. Det skal fejres!

 

Fødselsdagsfest for byens børn

Vi holder fødselsdagsfest for H.C. Andersen med et fødselsdagsshow for byens skoler. Du kan læse mere om det store H.C. Andersen fødselsdagsshow for børn den 2. april i Odense Koncerthus kl. 13.00 her.


H.C. Andersen Prisen 2024

Den 2. april kl. 16.00 uddeles H.C. Andersen Prisen 2024. Den festlige begivenhed finder sted på Odense Teater. Mere information følger og kan læses på Hans Christian Andersen Priskomites hjemmeside og på priskomitéens Facebookside.


Besøg H.C. Andersens Hus

H.C. Andersens Hus er en uforudsigelig og medrivende rejse igennem forfatterens kreative univers og elskede fortællinger. Arkitektur i verdensklasse forener skønhed og fantasi i levende rum, der favner ude og inde, op og ned, i dag og i morgen.


Kransenedlæggelse i Eventyrhaven

Vær med til at starte dagens 2. april-fejring af H.C. Andersen med kransenedlæggelse i Eventyrhaven ved H.C. Andersen-statuen kl. 8.00. Deltagelse er gratis.


Følg i H.C. Andersens fodspor

Du kan også gå i H.C. Andersens fodspor rundt i Odense. Download app’en USEUM gratis i App Store/Google Play og find i H.C. Andersens Odense et overflødighedshorn af fortællinger om det gamle Odense.


Du kan også...

H.C. Andersen kan opleves på mange måder i Odense - fx kan du følge hans fodspor gennem byen og besøg hans museum.

 

 

By- og Kulturforvaltningen