Spring til indhold
Nyhed

Frosten har lavet huller i Odenses asfalt – og du kan tippe kommunen, hvis du ser et hul

15-12-2023

Borgere, der giver et tip, er en stor hjælp for Odense Kommune, når hullerne i asfalten skal repareres oven på decembers frost og sne.

vejhul.jfif

Sne og frost har flere steder resulteret i huller i asfalten, men med hjælp fra borgerne kan Odense Kommune hurtigt rykke ud og reparere dem. Foto: Odense Kommune

Sne og frost er godt for julestemningen i december, men knap så godt for asfalten på kommunens veje og cykelstier. Frost betyder nemlig, at der opstår flere revner i asfalten, som der trænger vand ned i. Når vandet fryser, udvider det sig og laver større revner og huller i asfalten.

Derfor er det også en uvurderlig hjælp for kommunen, når borgerne sender et tip, hvis de oplever huller i vejen eller på cykelstien. Selvom kommunens vejinspektører konstant holder øje med kommunens veje, er borgernes opmærksomhed en stor hjælp for Odense Kommune.

-        Det er en meget stor hjælp for os, at borgere er gode og hurtige til at sende et tip ind til os, når de oplever huller i asfalten. På den måde kommer beskeden direkte ind i vores system med en direkte lokation og ofte et billede, og så kan vi hurtigt handle på det og udbedre skaden, siger by- og kulturrådmand, Søren Windell (C).

Efter frosten i december er der opstået en del huller på særligt Faaborgvej, den yderste del af Kochsgade, den inderste del af Havnegade og på en strækning på Østerbro. Generelt er der dog opstået huller rundt omkring i hele Odense Kommune, som nu er ved at blive repareret.

Hvis man vil give et tip til kommunen, er det nemmest og hurtigst, hvis man henter appen "Giv et tip - Odense". Så snart Odense Kommune hører om for eksempel et hul i en vej, bliver der givet besked til en entreprenør, som tager ud og reparerer hullet.

Du kan læse mere om Giv et tip på denne side.

Kontaktinformation

Søren Windell, by- og kulturrådmand, tlf. 3070 3693

Heine Risom, funktionsleder, vejdrift, tlf. 2041 5553