Spring til indhold
Nyhed

Skrivemaskinen – nyt forfatterkursus i Odense

05-02-2020

Odense skal tage hånd om de unge fynske forfattertalenter, så de får mulighed for at udvikle sig uden at skulle rejse væk. Det skal Skrivemaskinen - et nyt forfatterkursus og fællesskab for litteratur og ord på Kulturmaskinen - hjælpe med.

Fyn og Odense har fostret mange store forfattere gennem årene. Mest berømt er H.C. Andersen, som voksede op i Odense, før han rejste til hovedstaden, hvor han senere udviklede sig til en verdensberømt forfatter. I dag rejser unge fynske forfattere også ofte videre til Århus eller København, hvor der er initiativer og projekter med plads og interesse for deres litteratur og udvikling.

Men det behøver ikke være sådan. Udviklingen kan også foregå i Odense, og det vil Skrivemaskinen sørge for.

Skrivemaskinen er et nyt forfatterkursus og fællesskab for litteratur og ord, som åbner den 1. april 2020 på Kulturmaskinen, og målet er at skabe et sted for skrivende talenter i Odense og på Fyn.

- Forfattere skaber historier, der underholder og fascinerer. Fortællinger, vi kan spejle os i, og som gør os klogere på os selv og vores omgivelser. De tager selvfølgelig oftest afsæt i deres egne erfaringer, deres opvækst og deres by. Derfor er jeg meget glad for, at der bliver gjort en indsats for at give talenterne mulighed for at udvikle deres evner her i Odense, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Talentudvikling
Når Kulturmaskinen til april stiller skrivemaskinen frem, er det netop for at tage hånd om de unge fynske skrivetalenter og give dem et sted hvor de kan udvikle sig.

Fra den 1. april og frem til d. 30. maj vil otte til 12 skribenter kunne deltage i det første forløb, der byder på workshopundervisning, læsninger, oplæsninger og fordybelse. Undervisningen vil blive tilrettelagt omkring deltagernes egne tekster og foregår ved oplæsning, samtale og sparring.

Når flere læser teksten, får forfatteren klarhed over, hvordan ordene og sætningerne bliver opfattet, og det gør den enkelte mere bevidst om, hvordan han eller hun bliver læst.

Desuden vil Skrivemaskinen søge inspiration fra andre kunstarter og lave forskellige samarbejder med for eksempel billedkunsten samt teater og film - alt sammen for at blive klogere på ordet. 

Disse workshops vil være kernen i Skrivemaskinen, og de bliver afsluttet med et seminar med besøg af forfatteren Malte Tellerup, som vil fortælle om sin debut Markløs, hvis omdrejningspunkt er to brødres vandring på Vestfyn. Ydermere skal deltagerne også læse deres tekster højt for offentligheden, og dette arrangement vil blive annonceret særskilt i løbet af foråret.

Skrivemaskinen skal være et samlingspunkt for unge skrivende i Odense og på Fyn. Interesserede kan kontakte projektleder Mikkel Baaring Andersen for at høre nærmere.

Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 2091 1031
Mikkel Baaring Andersen, eventkoordinator, mail.: mikba@odense.dk eller tlf.: 2986 6863