Spring til indhold
Nyhed

Ulisses tog cyklen på arbejde – og vandt en ny

05-12-2018
 

Det blev til en brasiliansk sejr i Odense Kommunes Vi Cykler Stadig til Arbejde-konkurrence, hvor medarbejdere fra 26 deltagende virksomheder har cyklet i alt 112.304 km til og fra arbejde. Til slut var Ulisses Bini de Paiva Alves fra Hesehus den heldige, der vandt med et gavekort på 5.000 kroner til en ny cykel.

 
 
Ulisses ALves vandt gavekort på 5.000 kroner

Ulisses Alves vandt et gavekort på 5.000 kroner - sponseret af GF Fonden.

 
 

Han kom til Danmark fra Brasilien fra snart to år siden for at arbejde hos det odenseanske e-handelshus Hesehus, og selvom cyklen ikke er et udbredt transportmiddel omkring Rio de Janeiro, så har Ulisses Bini de Paiva Alves i den grad taget cyklen til sig.

Derfor deltog han også i Odense Kommunes Vi Cykler Stadig til Arbejde-konkurrence sammen med 906 andre medarbejdere fra i alt 26 virksomheder i Odense. Konkurrencen kørte over 20 arbejdsdage, og hver cykeldag betød et ekstra lod i bowlen. Til sidst var det altså Ulisses Alves, der var heldig at blive trukket ud som den første.

- Jeg har kun cyklet som barn, og i Brasilien cykler man ikke langt omkring. Det er forholdene ikke til. Heldigvis glemmer man det aldrig helt, men jeg er slet ikke så elegant på cyklen som danskerne, siger Ulisses Alves, som gik 5 km frem og tilbage til Hesehus, før han fik anskaffet sig en gammel cykel - som altså nu kan blive til en ny.

Alle præmierne er sponsoreret af GF Fonden, og der var - udover hovedpræmien - også 50 gavekort á 300 kroner på højkant.

Cyklisternes Arbejdsplads

Vi Cykler Stadig til Arbejde er arrangeret af Cyklisternes By i samarbejde med de virksomheder, der er certificeret som Cyklisternes Arbejdsplads.

Cyklisternes Arbejdsplads sætter fokus på medarbejdernes transport til og fra arbejde, og virksomheden kan få et bronze-, sølv- eller gulddiplom afhængig af hvor gode forhold, de kan tilbyde.

Det er nemt og gratis for virksomhederne at blive certificeret, og By- og Kulturudvalget har netop sat midler af til, at projektet fortsætter i 2019. Så der er plads til, at endnu flere arbejdspladser i Odense Kommune kan komme med i ordningen.

- Det er sundt at cykle, og vi har gode forhold for cyklisterne i Odense, så det vil være en hurtig og god transportform for mange. Jeg er imponeret over, at så mange virksomheder allerede har tilmeldt sig, og jeg håber, at der vil komme endnu flere til i det kommende år, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

I 2018 var der 26 tilmeldte arbejdspladser, og 907 cyklende medarbejdere, som deltog i konkurrencen. Det var 11 arbejdspladser mere end i 2017. Det betød mere end 300 flere deltagere i 2018 end i 2017. Deltagerne fik cyklet i alt 112.304 km, hvilket er 43.320 km mere end året før.

Hos Hesehus glæder HR-chef Anne Røssel Læsø sig over, at rigtig mange har deltaget i konkurrencen.

- Vi har allerede mange medarbejdere, der cykler, men vi vil gerne være flere og gøre noget godt for dem. Cyklisternes Arbejdsplads er en rigtig god anledning til at gøre en indsats, og det har også været en øjenåbner i forhold til, hvad vi kan gøre endnu bedre, så vi forhåbentligt kan rykke et niveau op til næste år.

Interesserede virksomheder kan læse mere om Cyklisternes Arbejdsplads og certificeringen på http://cyklisternesby.dk/voksne/cyklisternes-arbejdsplads

FAKTA

Certificeringen til Cyklisternes Arbejdsplads indebærer et besøg af projektlederen fra Odense Kommune, som sammen med en ledelsesrepræsentant på arbejdspladsen kigger nærmere på cykelforholdene på arbejdspladsen. Der anvendes et skema, som Cyklisternes By har udarbejdet til formålet, og alt efter antallet af point, bliver arbejdspladsen certificeret med guld (minimum 100 point), sølv (minimum 80 point) eller bronze certifikat (minimum 60 point).

Certificeringen indeholder derfor et nærmere kig på:

  • Adgangsforhold for cyklister til arbejdspladsen
  • Cykelparkering
  • Øvrige udendørs faciliteter
  • Faciliteter til cyklisterne
  • Medarbejderordninger/goder til cyklister
  • Kommunikation, retningslinjer og politikker
  • Øvrige aktiviteter
 
 
Kontaktinformation

Jane Jegind, by- og kulturrådmand, tlf.: 20 91 10 31

Anne Røssel Læsø, HR-chef hos Hesehus, tlf.: 21 32 21 31

Pernille Andersen, GF Fonden, tlf.: 23 63 17 17

Dea Seeberg, projektleder for Cyklisternes Arbejdsplads, tlf.: 51 46 40 19

 

Vedhæftede filer

Ulisses Alves - vinder.JPG
Vinderdiplom.JPG