Spring til indhold
Nyhed

Fynske virksomheder i charmeoffensiv – går efter elever i grundskolen

01-11-2018
 

Virksomheder skal være hurtigt ude, hvis de skal have fat i de bedste medarbejdere. Det er 24 fynske virksomheder enige om, og derfor åbner de dørene for 605 forældre og elever fra 8., 9. og 10. klasse til Åben Virksomhed den 2. november.

 
 

Hvor tidligt skal man være ude, hvis man som virksomhed vil sikre sig, at virksomheden kan tiltrække de rette medarbejdere - også i fremtiden? Det kan måske virke som lige tidligt nok at køre en charmeoffensiv for elever, der ikke engang har valgt en ungdomsuddannelse endnu. Men ikke desto mindre er det, hvad 24 virksomheder i Assens, Kerteminde, Nordfyns, Nyborg og Odense kommune gør, når de inviterer de unge mennesker og deres forældre indenfor til et kig ind i deres brancher og virksomheder.

En af de deltagende virksomheder er automationsvirksomheden Gibotech. Virksomheden er en del af den voksende automationsbranche, hvor virksomheder udvikler og fremstiller maskiner, programmer og systemer, der eksempelvis kan udføre mere trivielle opgaver, og dermed frigive medarbejderressourcer til andre opgaver. Hos Gibotech er virkeligheden, at de kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft i fremtiden - både på kortere og længere sigt:

- Vi udvider og vækster rigtig meget i øjeblikket, og vi kan allerede nu se, at vi kommer til at mangle medarbejdere, siger administrerende direktør i Gibotech Henrik Anker.

Derfor er det heller ikke for tidligt at begynde at bejle til fremtidens medarbejdere i form af de fynske elever fra grundskolen, hvis du spørger Henrik Anker:

- Hvis vi allerede nu kan plante en drøm hos eleverne om at gå ind i automationsbranchen, kan vi med lidt held komme til at se dem igen om 10-15 år, når de er færdiguddannede og søger et arbejde - forhåbentlig hos os.

Flere fynske virksomheder har i længere tid givet udtryk for, at de kommer til at mangle medarbejdere med de rette kompetencer i fremtiden - et behov, som Odense Kommune har skarpt fokus på:

- Odense vækster og boomer med høj fart, men vi risikerer at sætte en stopklods i væksten, hvis vores virksomheder ikke kan få de medarbejdere, de har brug for. Derfor skal vi så tidligt som muligt have pirret de unges interesse for bl.a. de brancher, hvor der er gode jobs at få, når de engang står med deres eksamensbevis i hånden, siger beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro.

En mulighed for at opleve sin fremtid i virkeligheden

Idéen bag Åben Virksomhed er, at de unge får mulighed for at snuse til fremtidsmulighederne, så de kan træffe et mere kvalificeret valg af ungdomsuddannelse. Derfor har der også været et bredt udvalg af virksomheder på plakaten, så flest mulige unge havde lyst til at bruge en fredag eftermiddag på at besøge en af de fynske virksomheder fortæller projektkoordinator og UUO-vejleder Kristine Brorsen:

- Det kan være nemmere for de unge at forestille sig deres fremtidige uddannelse, hvis de kan koble det sammen med et konkret arbejde. Så når eleverne besøger virksomhederne, får de et bud på, hvordan deres fremtid kan se ud, og de får på samme tid at vide hvilke uddannelser, der kan lede dem hen mod drømmen, siger Kristine Brorsen.

Åben Virksomhed finder sted fredag den 2. november fra 14.00-17.00 på de enkelte virksomheder. De deltagende virksomheder kommer fra Assens, Kerteminde, Nordfyns, Nyborg og Odense Kommune.

Deltagende virksomheder:

C. Antonsen Guld og Sølvsmedie, Danske Bank i Kerteminde, Daxiomatic Fjord & Bælt, Fyns Politi, Gibotech, Hotel Nyborg Strand og Konferencecenter, Hydac, Ib Andresen, Inwatec, J K Byg og Montage, K. Andersen Automobiler, Kriminalforsorgen, McDonalds i Tarupcentret, Mace Group, Michaels Maskinstation, Nordfyns Erhverv og Turisme, Nyborg Dyrehospital, OBH Rådgivende Ingeniører, Olav Rasmussen Maskinfabrik, Skylevel, SuperBrugsen i Kerteminde, Triers Tømrer og Snedker, Visit Kerteminde

 
 
Kontaktinformation

Brian Dybro, beskæftigelses- og socialrådmand, tlf. 24 62 11 18

Kristine Brorsen, UUO-vejleder og koordinator på Åben Virksomhed, tlf. 24 88 56 92

Henrik Anker, CEO Gibotech, tlf. 20 66 35 08