Spring til indhold
Nyhed

Ildsjæleprisen 2017: Og de nominerede er…

26-09-2017


Fredag den 29. september fejrer Odense Kommune for 11. gang de frivillige sociale foreninger ved uddelingen af Ildsjæleprisen, samt fire helt nye priser. Nu kan sløret løftes for de tre nominerede til aftenens hovedpris.

Som noget helt nyt i år er uddelingen slået sammen med Frivillig Galla, der er de frivillige foreningers egen festaften. Hvem af de nominerede der vinder Ildsjæleprisen afgøres ved publikumsafstemning på selve aftenen.


Selve Ildsjæleprisen overrækkes traditionen tro af borgmester Peter Rahbæk Juel, og de nye priser overrækkes af tre rådmænd og næstformanden i Beskæftigelses- og Socialudvalget.

Arrangementet finder sted på Frivillig Fredag, d. 29. september, på Posten i Odense, Østre Stationsvej 35, 5000 Odense C. Dørene åbner kl. 16.30.

Massiv opbakning fra foreningslivet
Sammenlægningen af Ildsjælepris og Frivilliggalla er blevet rigtig godt modtaget i det frivillige sociale foreningsmiljø. Over 250 personer fra over 40 forskellige foreninger har tilmeldt sig dagen, og der har i alt været 23 indstillinger til de 5 priser.
 
 - Det er en stor glæde at få lov at uddele Ildsjæleprisen ved årets Frivillig Galla, der er nemlig al mulig grund til at fejre de mange tusinde frivillige odenseaneres engagement. Vi skal som by og som kommune hjælpe de mange frivillige med at trives, så vi i Odense kan være der for hinanden og sammen skabe meningsfulde fællesskaber, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Og de nominerede er
Blandt de mange indstillinger har Odense Kommunes indstillingsudvalg nu udpeget tre nominerede til at vinde Ildsjæleprisen 2017:
 

Ungdommens Røde Kors, Odense
Kontaktperson: Lene Have-Hansen, tlf: 60 13 31 29
Hjemmeside

Home Start, Odense
Kontaktperson: Michala Bruun-Givskud, tlf: 40 19 73 88
Hjemmeside

Venligboerne, Odense 
Kontaktperson: Anette Lykke Nielson, tlf: 20 43 60 49
Hjemmeside

De fire nye priser uddeles 
Udover selve Ildsjæleprisen, også uddeles fire nye priser, nemlig: Kickstarteren, Holdspilleren, Indpiskeren og Stjernen.

Kickstarteren overrækkes af Brian Skov Nielsen og gives til en frivillig social forening eller organisation for en særlig kreativ eller nytænkende indsats eller aktivitet målrettet mennesker i særligt vanskelige kår: 

- Kickstarteren er en vigtig pris, fordi den er med til at hylde dem, som forstår at tænke nyt og kreativt på det frivillige, sociale område. For mig at se er mødet mellem kommunen og frivillighedens frie tanke en af de bedste anledninger til udvikle og innovere vores velfærd. Netop derfor er kreative og nytænkende indsatser vigtige at anerkende og hylde, udtaler Brian Skov Nielsen (Ø).

Indpiskeren - som i denne sammenhæng dækker over en person, forening eller organisation, der med sin tale eller adfærd bestræber sig på at indgive andre den holdning, energi, styrke m.m., der skal til for, at man kan nå et bestemt mål - overrækkes af Jane Jegind.

- Frivillige er kernen i enhver forening, og vi er velsignet med mange dygtige og engagerede frivillige i Odense. De er med til at skabe en bedre hverdag for os alle sammen. De fortjener, at der bliver gjort noget for dem, så de føler sig værdsat og får lyst til at fortsætte arbejdet. Derfor er jeg rigtig glad for at overrække en pris, som belønner dem, der tænker på vores frivillige, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Holdspilleren overrækkes af næstformand i Beskæftigelses- og Socialudvalget, Claus Houden, og gives til en frivillig social forening eller organisation for et særligt konstruktivt samarbejde mellem flere forskellige aktører i den frivillige verden og/eller på tværs af offentlige og ikke-offentlige sektorer.

- Hvis frivillige projekter virkelig skal lykkes, skal der samarbejde til. Vi kan ikke redde verden alene - hverken kommuner, foreninger eller organisationer. Men vi kan gøre et rigtig godt stykke arbejde, når vi går sammen og arbejder i den gode sags tjeneste, siger Claus Houden (V).

Stjernen overrækkes af Susanne Crawley Larsen gives til en frivillig person, der har leveret en mangeårig, ekstraordinær og vedholdende frivillig social indsats i Odense.

- Odense er rig på fællesskaber, og dér hvor jeg altid oplever stærke fællesskaber, er i de frivillige foreninger. De er med til at binde vores by sammen, og de mennesker, der er aktive i de frivillige foreninger, er noget helt specielt for andre. De mennesker lever og ånder for en sag, for at drage omsorg for andre, støtte og hjælpe på vej, og de er en gave for vores by. Stjernen hylder mennesket i foreningen - det mangeårige personlige engagement og den indsats, der ydes. Det er vigtigt og rigtigt også at fokusere på enkelte ildsjæle, der igennem mange år gør noget ekstraordinært, siger Susanne Crawley Larsen (R), rådmand i Børn- og Ungeforvaltningen.

Læs mere om Frivillig Galla her 
Læs mere om Ildsjæleprisen her

Kontaktinformation

Anna Marie Hangaard Jensen, chef for Center for Civilsamfund i Odense Kommune. Tlf. 23 10 37 59.
Anne Grete Pilgaard, leder i Ældre- og Handicapforvaltningen, Tlf. 30 94 27 58

For praktisk information
Sigrid Marie Skjøde Bolet, konsulent i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. Tlf. 51 17 22 56
Kristian Lindegaard Svendsen, konsulent i Ældre- og Handicapforvaltningen. Tlf. 51 77 74 13