Spring til indhold
Nyhed

Ta’ cyklen med i bussen

14-10-2016

Nu bliver det lettere at kombinere bybussen og cyklen for at komme rundt i Odense. På forespørgsel fra Fynbus har By- og Kulturudvalget vedtaget en forsøgsordning, som betyder, at buspassagerne fremover kan tage deres cyklen med i bussen – uden at bruge penge på en ekstra billet.

 

Forsøget skal foreløbigt køre i et år, og der er tale om en udvidelse af et tidligere forsøg, som har kørt fra 2011 og frem til i dag. Her har det nemlig været muligt at medbringe sin cykel på busruterne 81-83 (Skibhusene – Neder Holluf/Fraugde) og 91-92 (Herluf Trolles Vej – Allesø/Lumby). Før denne periode har det ikke været tilladt at medbringe cykler i Odenses bybusser.

 

Fynbus vurderer, at der er et potentiale for op til 20.000 flere passagerer i bybusserne årligt, hvis det fremover bliver muligt at medbringe sin cykel uden ekstra omkostninger.

 

- Det giver nye muligheder for at komme fra A til B, når vi kan tage cyklen med i bussen. Vi skal generelt sikre en balance mellem biler, cykler og offentlig transport, så vi har plads til alle, men der er ikke tvivl om, at mange fremover vil kunne kombinere cyklen med bus, bil eller letbane. Det kan være både et alternativ til bilen alene eller gøre byen mere tilgængelig for flere, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Under forsøget vil det være tilladt at medbringe en cykel i bussen på alle ugens dage – dog med undtagelse af hverdage mellem klokken 6 og 9, hvor det ikke er tilladt af hensyn til myldretiden. På de regionale ruter er det allerede tilladt at medbringe sin cykel i bussen, og det har hidtil kostet 25 kroner, men dette vil også være uden beregning i det kommende år.

 

Når forsøgsperioden er overstået, vil der blive evalueret på interessen og eventuelle udfordringer undervejs. Fynbus er i gang med at udarbejde et regelsæt med entydige regler for cyklerne, og på sigt vil der blive udviklet et reservationssystem. Dette vil dog ikke blive klar til forsøgsperioden.

 

Det er planen, at passagererne kan medbringe deres cykler fra 14. november.