Spring til indhold
Nyhed

Odense får – endnu – flere skoleelever på cyklen med CykelScore

25-08-2016

Onsdag den 31. august får alle elever og ansatte på Provstegårdskolen sat chip på cyklerne, og herefter er både elever og lærere klar til at score point på deres cykelture.

 

Den lille chip betyder, at skolens elever kan deltage i CykelScore, som belønner cykelture med lodder i spændende lodtrækninger om flotte præmier. Jo oftere deltagerne cykler, jo større vinderchancer har de. Desuden sikrer CykelScore-applikationen både fællesskab og konkurrence med øvrige deltagere.

 

Siden august 2014 har 10 skoler i Odense kørt med i CykelScore, og resultaterne viser blandt andet en stigning i antallet af cykelture på 28 %. Derfor har Odense Kommune besluttet, at CykelScore skal køre på yderligere 10 skoler.

 

I den forbindelse får Provstegårdskolen besøg af by- og kulturrådmand Jane Jegind (V), som vil byde elever og ansatte velkommen ombord. Det foregår kl. 10.30 i Festsalen på skolen.

 

- CykelScore har haft en flot effekt på elevernes lyst til at cykle, og det er utrolig positivt. Eleverne bliver sikrere trafikanter, og de får masser af motion. Desuden giver cyklen dem en frihed i hverdagen, så de selv kan komme til sport, i biografen eller ind til byen. Jeg håber derfor, at CykelScore fortsætter succesen på de mange nye skoler, siger Jane Jegind.

 

Odenses gode resultater glæder Christian Meisner Kofoed, som er CykelScores ophavsmand, og direktør for firmaet Kofoed & Co:

 

- Vi elsker, når vi kan være med til at skabe de gode vaner. Når børn lærer at begå sig i trafikken og blive aktive trafikanter, så giver det så meget mening. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang ude på de 10 nye skoler.

 

De 25 folkeskoler i Odense, som ikke allerede deltog i CykelScore, fik alle tilbud om at komme med i projektet, og herefter kunne skolerne tilmelde sig efter først til mølle-princippet.

 

De 10 skoler, som kommer med i CykelScore til august, er: Højmeskolen, Kroggårdsskolen, Næsby Skole, Provstegårdskolen, Paarup Skole, Sanderumskolen, Spurvelundskolen, Tarup Skole, Tingløkkeskolen og Åløkkeskolen.