Spring til indhold
Nyhed

Vintersjap og cykelglæde

23-01-2015

Odense Kommune er en del af det landsdækkende projekt ”Test en el-cykel” der løber frem til 2016. Kommunen låner el-cykler ud til borgere, der har mere end 5 km på arbejde. Borgerne kan låne en el-cykel gratis, mod at de cykler til og fra arbejde minimum 3 dage om ugen.

 

Ligesom resten af landet har odenseanerne været vilde med at låne en el-cykel og alle cykler er lånt ud i hver periode. Forskellen på odenseanere og resten af landet er, at her i Odense cykler vi selvfølgelig hele året – også i vintermånederne. Som den eneste deltager holder Odense Kommune ikke pause i vintermånederne og har alle 20 cykler udlånt.

 

Nu er Odense jo cyklisternes by og kommunen gør meget for cyklisterne. En af de ting der gøres i løbet af vinteren, er at holde cykelstierne fri for is og sne, så det bliver endnu lettere at tagen turen på cyklen hele året.

Lige så snart den første sne og frostgrader melder sig, sætter kommunens mandskab i gang og holder cykelstierne ryddelige for cyklisterne døgnet rundt, så alle kan få en god tur gennem byen – også selv om det er vinter.