Spring til indhold
Nyhed

Ud i det RØGfri – Odense Kommune tilbyder rygestopkurser i naturen

29-04-2015

Erstat en dårlig vane med en god!

- Idéen er at flytte fokus fra rygestoppet og over til nogle aktiviteter, der giver energi, succes og fællesskaber, så der er mod og lyst til at arbejde med selve rygestoppet, fortæller Torben Madsen, tobaksrådgiver i Odense Kommune.

 

En friluftsvejleder vil guide deltagerne rundt i naturen i og omkring Odense by, og hver mødegang byder på fysiske og sansemæssige oplevelser, der kun bliver stærkere, som deltageren bliver røgfri. Samtidig vil tobaksrådgiveren bidrage med rygestopdelen, der også foregår i naturen.

 

Idéen stammer fra Vordingborg Kommune, hvor der er stor succes med at kombinere udflugter og fysisk aktivitet med rygestopforløb. Her oplever man en større samhørighed og omsorg blandt deltagerne på forløbene, og samtidig en større succesrate med at blive røgfri end ved traditionelle rygestopforløb.

- Vi håber naturligvis på samme succes med det udendørs rygestop, siger Torben Madsen.

Undersøgelser fra Vordingborg Kommune viser, at flere deltagere bliver – og forbliver – røgfri, når de har deltaget i rygestopforløbet i naturen end ved det traditionelle rygestop. (Se vedhæftet skema)

 

 

”Ud i det RØGfri”starter onsdag den 29. april 2015 kl. 17.00.