Spring til indhold
Nyhed

To uger med aktive seniorer

26-05-2015

Motionskampagnerne skal sætte spot på, hvor let, sjovt og socialt det er at være mere aktiv i hverdagen. Det kræver hverken et abonnement til det lokale fitnesscenter eller det helt store udstyr. Motion kan også bestå af en gå- eller cykeltur ud i det grønne.

 

Motion og socialt fællesskab

”Motion er genvej til større livskvalitet for mennesker i alle aldre. Derfor sætter vi spot på, hvordan man kan røre sig lidt mere i hverdagen, selvom man har nået en alder, hvor man måske ikke føler sig hjemme til holdsport eller i et fitnesscenter,” fortæller Elsebeth Lind Mikkelsen, der er motionskoordinator i Ældre- og Handicapforvaltningen og medarrangør af ’Gang i uge 23’.

 

Men det sociale aspekt er også vigtigt. Derfor forsøger Odense Kommune med disse to kampagner at motivere folk til at gå eller cykle en tur sammen med andre, det kan være naboer, venner, familie eller andre med samme interesse for natur, byens rum eller lignende.

 

”Vi håber, at gå- og cykelkampagnen kan inspirere nogle af de odenseanske ældre til at melde sig ind i den lokale gå- eller cykelklub efter at have fået en introduktion dertil i løbet af de to motionsuger. Og man er selvfølgelig også velkommen til at starte sin egen klub. Jo flere jo bedre,” udtaler Elsebeth Lind Mikkelsen.

 

Cyklisternes by

Odense er netop blevet kåret som årets cykelkommune 2015. Blandt andet med en begrundelse, der fokuserer på, at Odense i en årrække er gået forrest med tværfaglige cykelprojekter, der har fået mange forskellige målgrupper op på cyklen.

 

”Vi arbejder for en stigning i cykeltrafikken i Odense Kommune. Derfor vil vi gerne vise seniorer i Odense, hvor mange muligheder der er for at komme ud og opleve Odense på cykel. I uge 22, hvor vi sætter spot på cykling for seniorer, er der plads til alle cykler, og vi har da også en tur, der netop hedder ’cykling for alle’, hvor der blandt andet vil være både rickshawcykler og side-by-side cykler repræsenteret,” fortæller Christina Lykke Bülow, trafik- og mobilitetsmedarbejder i By- og Kulturforvaltningen og arrangør af ’På cykel i uge 22’.

 

Spændende ture på programmet

Der er planlagt 13 forskellige cykelture og 50 gåture. Turene arrangeres af frivillige foreninger, privatpersoner og medarbejdere fra Odense Kommunes Ældreområde.

 

Tag bl.a. med på en cykeltur med Team Odense Integration, en cykeltur i letbanens spor, en kombineret gå/sejltur langs Odense Å eller en gåtur i Morten Korchs fodspor?

 

Se vedhæftede programmer for det fulde overblik over cykel og gåturene.