Spring til indhold
Nyhed

Stolt rådmand modtager Beredskabspris til Odins Bro

10-01-2015

Når Odins Bro er lukket, sender broen automatisk en SMS til Odense Brandvæsen, så byens brandfolk kan klare udrykningen via andre veje. Enkelt og effektivt. Det er den slags ekstraordinære tiltag og investeringer, der har gjort Odins Bro fortjent til årets Beredskabspris. By- og Kulturrådmand Jane Jegind modtager prisen ved Odense Brandvæsens nytårsparole lørdag den 10. januar kl. 12.

 

- Odins Bro er en meget smuk bro, men det er også en vigtig bro, der binder byen sammen og sikrer en god og effektiv afvikling af biltrafikken. Der er tale om en bro lidt ud over det sædvanlige, og det gælder også inden for brandsikkerheden. Som By- og Kulturrådmand modtager jeg prisen på vegne af alle dem, der har ydet – og yder – den flotte indsats, der har gjort Odins Bro fortjent til årets Beredskabspris, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

Prisen bliver altid givet til en virksomhed i Odense Kommune, der har udvist særlig kompetence og forståelse for betydningen af brandforebyggelse og beredskab, og i begrundelsen for valget af Odins Bro lyder det blandt andet, at broen ikke alene opfylder myndighedskravene, men har foretaget yderligere investeringer i brandsikkerheden.

 

Sikkerheden fik topprioritet

På Odins Bro har By- og Kulturforvaltningen blandt andet valgt at installere et frivilligt ABA-anlæg (brandalarmeringsanlæg) i broens teknikrum og bropiller. Det sikrer, at en eventuel brand bliver opdaget hurtigt, og at en alarm går direkte til Odense Brandvæsen. Således kan brandbekæmpelsen begynde hurtigst muligt og skaderne minimeres.

 

Odins Bro har også fået installeret punktslukningsanlæg for de elektriske komponenter i broens teknikrum og bropiller. Disse er af afgørende betydning for broens drift, og hvis punktslukningsanlægget registrerer en røgudvikling, bliver der automatisk ledt en ufarlig brandslukkende gas frem til de elektriske komponenter. Dette forhindrer, at ild og røg udvikles og spreder sig.

 

Endelig har By- og Kulturforvaltningen udarbejdet en beredskabsplan for broen, der allerede har været trænet flere gange med brandvæsenets personel. På den måde kan der effektivt blive indsat mandskab på broen, så eventuelle personer kan reddes hurtigt væk fra broen.

 

- Det har været afgørende fra begyndelsen, at Odins Bro kunne tilbyde en meget høj sikkerhed. Både i forhold til broens trafikkanter og den daglige drift. Det kan vi glæde os over, at den gør. Beredskabsprisen viser, at brandsikkerheden er på et meget højt niveau, og broen fungerer hver eneste dag til gavn for borgerne i almindelighed og bilisterne i særdeleshed, siger Jane Jegind.

 

Årets Beredskabspris bliver uddelt lørdag den 10. januar kl. 12.00 på Åsumvej 35, 5240 Odense NØ, hvor Borgmester Anker Boye overrækker prisen til By- og Kulturrådmand Jane Jegind. Pressen er velkommen til at deltage.