Spring til indhold
Nyhed

SSP Odense Prisen 2015 uddeles torsdag den 23. april

21-04-2015

De nominerede til SSP Odense Prisen 2015 er:

 

Vægterløfterklubben Kono: Kono er indstillet for deres arbejde med at motivere de unge i lokalområdet til at dyrke motion og samtidig holde dem væk fra gaden.

Kono er også indstillet for deres indsats, for at give muslimske kvinder mulighed for at dyrke motion, ved at have særlige træningstider for den målgruppe. Kvinderne er ofte mødre til børn i området, og kvinderne er med til at præsentere foreningslivet i familierne.

 

Fritidsvejledning uden grænser v/ Ron Burstein og Anne Pedersen: Fritidsvejledning Uden Grænser er indstillet for deres indsats med at introducere og fastholde børn og unge mellem 6 og 18 år i et aktivt fritidsliv. Fokus er især rettet på at udvikle metoder til, at særligt udsatte børn og unge kan færdes i fritidslivet på samme vilkår som deres jævnaldrende

 

Vægterkorpset ved Odense Brandvæsen: Vægterkorpset er indstillet for deres præventive samarbejde med Odense Kommune. Vagtværnet tilbyder præventive tilsyn ved blandt andet byens skoler, institutioner og bosteder. Udover at holde øje med brand, indbrud og hærværk holder de også et vågent øje med de børn og unge, der færdes omkring de kommunale bygninger. Vægterkorpset har dermed også en præventiv funktion, ved at de laver præventive tilsyn i forhold til børn og unge, hvor der er mistanke om urolige ungegrupperinger

 

SAHAN. En frivillig, social forening, drevet af en række somaliske kvinder. SAHAN er indstillet for deres forebyggende arbejde med unge. Foreningen afholder blandt andet lektiehjælp for børn og unge og samarbejder med myndighederne om at styrke dialogen mellem det somaliske miljø og myndighederne.

 

Anders Drejer Petersen, Ung Vest. Som daglig leder for ungdomsskolerne for Vestre, Provstegård og Åløkkeskolen er han nomineret for sit daglige arbejde med de unge. Med sit engagement og tro på at alt kan lade sig gøre, går han forrest for at give de unge i området de bedst mulige tilbud.

 

 

Det er anden gang SSP Odense uddeler SSP Odense Prisen. Sidste år løb Natteravnene i Korup med prisen for deres frivillige arbejde med at skabe dialog mellem en større gruppe af unge og bydelens øvrige beboere.

 

Årsmødet skal både give faglig viden og socialt samvær i netværket

Ud over overrækkelsen af SSP-prisen vil SSP-bestyrelsesformand Peter Pietras på årsmødet fremlægge årsberetningen for 2014. Louise Brandstrup, som er SSP-konsulent i Viborg Kommune, deler ud af Viborgs erfaringer med forældrenetværk og med at få alkoholdebuten løftet helt ud af folkeskolen.

 

Årsmødet slutter af med et teaterstykket ”AR”, som er små fortællinger fra tilværelsens slagmark, der skal lægge op til samtaler mellem unge og voksne om livet, når det river og kradser

 

Pressen er velkommen ved årsmødet på Phønix, Schacksgade 39, 5000 Odense C.

Læs program til SSP-årsmødet 2015 på følgende link:

 

http://www.conferencemanager.dk/sspodenseaarsmoede/om-arrangementet.html