Spring til indhold
Nyhed

Snobrød og nøgenløb

17-06-2015

Der er nok ikke mange, som husker, hvorfor vi fejrer skt. Hans. For de fleste handler det om at brænde heksen af og sende hende til Bloksbjerg. Andre markerer, at tiderne skifter, og det går mod mørkere stunder - og skoleeleverne fejrer måske, at nu står sommerferien endelig for døren.

 

Uanset årsagen, så er det en stor oplevelse at komme på Engen i Fruens Bøge denne dag, hvor et af Danmarks største bål tårner sig op. Det imponerende bål består af træ svarende til hele 80 lastbillæs, som bliver fragtet til Engen i løbet af ugen.

 

I år vil det også være muligt for de mindste at opleve lidt bålhygge på Engen, når der fyres op under små bål omkring kl. 16.00, hvor det er muligt at lave snobrød.

 

Aftenens musikprogram starter kl. 18.00 med gåtur fra Flakhaven med Odense Skoleorkester. De går ud til Engen via Læssøegade med fuld musik, og på Engen overtager Bound By Law scenen omkring kl. 19.00. Herefter spiller Natsværmer og Husorkestret feat. Ida Gard.

 

Kl. 21.10 bliver bålet tændt, og efterfølgende vil By- og Kulturrådmand Jane Jegind og Folketingsmedlem Kristian Jensen holde båltale.

 

Efter talen bliver scenen igen indtaget af Husorkestret, som vil spille sammen med Nadia Stein, Kaka og til sidst Clemens.

 

Programmet på scenen slutter kl. 23.00, men for mange er aftenen først helt ovre, når de sidste rester af bålet er brændt ned, og det legendariske nøgenløb er gennemført.

 

Odense Kommune ønsker alle en glædelig skt. Hans, og vi håber, at rigtig mange har lyst til at komme på Engen for at tage del i den fælles hygge.

 

Find mere om kunstnerne og tidsplan på http://oplev.odense.dk/topmenu/kalender/festivaler-og-events/skt-hans-engen

 

#oplevodense