Spring til indhold
Nyhed

Sct. Hans Skole hædres med ny cykelpris

16-01-2015

På Sct. Hans Skole cykler børnene lidt mere end det sædvanlige. 80 % af alle børnene cykler og går nemlig til og fra skole, og samtidig bruger de også cyklen i skoledagen blandt andet til idrætsfaciliteter. Det er baggrunden for, at skolen modtager den ny indstiftede pris ved et festligt arrangement for skolens 3.-og 4. klasser. Fremover gives prisen årligt til en skole i Odense, der gør noget ekstra for at få børnene til at cykle.

 

- Jeg er meget imponeret over Sct. Hans Skole. Selvom skolen ligger ud til en stor vej som Skibhusvej, så er mentaliteten på skolen at børnene cykler. Jeg håber meget, at denne pris og Sct. Hans Skole kan inspirere og motivere andre skoler til at cykle mere, udtaler By- og Kulturforrådmand Jane Jegind.

 

- Der er mange fordele ved at cykle. Det er både gavnligt for byen og for børnene. Derfor er det også dejligt, at rigtig mange skoler begynder at tænke cykling ind i skoledagen, fortsætter Jane Jegind.

 

Trafikpolitik og skolereform går hånd i hånd

Ikke kun Sct. Hans Skole arbejder med cykling. Hele 20 skoler i Odense er i færd med at lave trafikpolitikker, og flere kommer til. På foranledning af By- og kulturforvaltningen har ledelse, lærer- elev- og forældrerepræsentanter mødtes og arbejdet med en individuel trafikpolitik, der passer til lige netop deres skoles udfordringer og behov.

 

Trafikpolitikkerne indeholder forskellige tiltag, der alle har med cykling at gøre - og strækker sig lige fra en årlig cykeldag, over elever som cykelambassadører til cykelhjelme-klassesæt. Formålet er at få flere børn til at cykle til og fra skole og i løbet af skoledagen.

 

- Med den nye folkeskolereform skal der mere bevægelse ind i skoledagen. Det kan for nogle skoler være en udfordring. Derfor indgår vi i samarbejde med de enkelte skoler for at give dem input til, hvordan de kan gøre det på en let og billig måde. Ud over at børnene får motion, så er den store fordel også, at det bliver lettere at komme rundt i byen og gøre brug af de muligheder, der er inden for den åbne skole. Den store tilslutning vidner om, at skolerne finder trafikpolitikkerne brugbare, siger Jane Jegind.

 

Fakta

Trafikpolitikkerne er et projekt i Odense Kommunes mobilitetsplan for 2014-2014, hvis formål er at gøre det attraktivt at komme rundt i byen på en smartere måde. Desuden laver Odense Kommune en gang årligt en skoletransportundersøgelse i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse. Derfor har kommunen et helt præcist billede af, hvordan børnene kommer til og fra skole.

 

Læs mere på www.cyklisternesby.dk

 

Pressen er velkommen

 

Det er først offentligt på mandag for elever og forældre, at skolen modtager prisen!

 

Tid og sted

Mandag den 19. januar 2014 kl. 9-10

Sct. Hans Skoles fællessal

Skibhusvej 188

5000 Odense C