Spring til indhold
Nyhed

Program for Dansens Dag i Odense

27-04-2015

Onsdag den 29. april fejres den internationale Dansens Dag. Rundt omkring i hele Odense vil der i løbet af dagen være masser af dans. Mange forskellige stilarter vil være repræsenteret – fra mavedans til linedance.

 

Dansens Dag er en brugerdrevet begivenhed, hvor alle kan være med. Dansens Dag sætter spot på dansens universelle evne til at krydse alle politiske, kulturelle og etniske grænser og forene folk i fred og venskab gennem et fælles sprog; dans.

 

Dansens Dag blev første gang fejret 29. april 1982, hvor UNESCO organisationen International Theatre Institute (ITI) udråbte dagen til at være årlig international mærkedag for dans.

 

Aktiviteterne i år koncentreres omkring Amfiscenen og Brandts Passage, men også på I. Vilhelm Werners Plads og Ove Sprogøes Plads vil der være dans.

 

Her følger 3 nedslag i programmet, som I sin fulde længde kan ses på www.oplev.odense.dk/dansensdag:

 

 

Dansedyst

Alle danseinteresserede har kunnet tilmelde sig en danse-/koreografikonkurrence. 9 deltagere/hold er tilmeldt. Formålet med konkurrencen er at skærpe publikums og deltageres interesse for og opmærksomhed på dansens særlige egenskaber og muligheder for både den enkelte, grupper og publikum – uanset genre. Deltagerne bedømmes ud fra flere forskellige kriterier.

 

Dansekonkurrence

Kl. 18.30

Amfiscenen

 

 

Fusions-show med fælles danseoplevelse

I år inviterer Ingrid Kristensen & Co. alle aktører til at være med i kompagniets værk inspireret af H.C. Andersens eventyr ”De røde sko”. I forestillingen vil selve dansepassionen være omdrejningspunktet for koreografien.

 

Ideen er at forene alle danseforeninger/personer med hver sin dansestilart i en samlet dans - en manifestation/vandring, som skal fremføres med Amfiscenen ved Brandts som omdrejningspunkt.

 

Værket vil fusionere de forskellige danseretninger i en fælles koreografi, hvor de enkelte stilarter vil få hver deres sekvens, i en veksling med fælles sekvenser, som formes i et nyt dansesprog. Ideen med at udføre et fælles danseværk tager afsæt i den glæde og fællesskabsfølelse, der opstod ved Dansens Dag 2013 og den efterfølgende fælles flashmob.

 

"De røde sko" - Fusions-show

Kl. 19.30

Amfiscenen

 

 

Odense danser med, når dagen slutte med dansefest for alle

Unge og gamle, professionelle og amatører, alle med det til fælles, at de elsker at danse. Dansens Dag er dagen, hvor hele verden danser. I Odense danser vi selvfølgelig med og er med til at fejre denne internationale begivenhed. Så kom og dans med eller bare oplev de dygtige dansere. Vi garanterer, at du går hjem med smil på læben og måske endda sved på panden.

 

Odense slutter dagen af med en dansefest i Kulturmaskinen. Her er der mulighed for at alle kan danse sammen på tværs af stilarter. Her vil der være rig mulighed for at prøve noget nyt, der er masser af dansere som står klar til at lære dig nye trin. Alle er velkommen.

 

Åben dansefest

Kl. 20

Kulturmaskinen

 

 

Se det samlede program på www.oplev.odense.dk/dansensdag

 

#oplevodense