Spring til indhold
Nyhed

Pris til smukke bygninger i Odense

20-04-2015

Igen i år finder Præmiering af godt og smukt byggeri sted i Odense, og by- og kulturrådmand, Jane Jegind vil overrække priser til fire odenseanske byggerier.

 

-De udvalgte projekter er tydelige beviser på, at der er gang i vores by, og at vi prioriterer arkitektonisk kvalitet højt. Det er værdifuldt for Odense. God arkitektur gør os glade og giver stolthed over vores by, siger Jane Jegind.

 

Det er en dommerkomite med by- og kulturrådmand Jane Jegind i spidsen, der har vurderet en række projekter og har udvalgt de fire, som modtager diplom og bronzeskilt som bevis på kommunens anerkendelse. Størstedelen af de præmierede byggerier bygger videre på noget bestående – og alle udvikler de byen som ramme om hverdagslivets mange og skiftende behov.

 

Dommerkomiteen består ud over Jane Jegind af byrådsmedlem Anders W. Berthelsen, arkitekt Mette Tony, arkitekt Erik Brandt Dam, chef for Byudvikling i Odense Kommune Henrik Lumholdt og chef for Drift og Anlæg i Odense Kommune Thomas Østergård Jørgensen.

 

-Det har været en interessant og ikke mindst udfordrende proces at skulle finde frem til de præmierede byggerier. Der er meget spændende arkitektur i vores by, så det har ikke været en let opgave at skulle vælge nogle byggerier frem for andre, siger byrådsmedlem Anders W. Berthelsen.