Spring til indhold
Nyhed

Politikere på studietur til Holland

02-05-2015

Hver valgperiode tager Ældre- og Handicapudvalget på en studietur, som skal inspirere til nye løsninger inden for f.eks. ældrepleje. I år går turen til Holland, som de sidste mange år har udviklet nye alternative boformer og tilgange til ældrepleje. Især inden for demens og Alzheimers har Holland gået forrest med nye tilgange.

 

”Demens bliver en stor udfordring de kommende år, og det er noget, vi allerede har meget fokus på i Odense. Det har de også i Holland, så jeg håber, vi kan få nogle gode idéer og erfaringer med hjem. Det er vigtigt, vi lærer af hinanden, så vi hele tiden kan tilbyde borgerne det bedste” siger Per Berga (Ø), Rådmand i Ældre- og Handicapforvaltningen

 

Tætpakket program med fokus på alternative tilgange til ældrepleje

Efter sen ankomst søndag, starter mandag morgen med et besøg på plejecenteret Park Boswijk. Park Boswijk er kendetegnet ved at være opdelt efter livsstile, således beboerne bor sammen med andre, der har levet sammenlignelige liv. Stedet fremhæves ofte som et eksempel på, hvordan man kan arbejde med borgere med Alzheimers.

 

Om eftermiddagen skal udvalget besøge demenslandsbyen De Hogeweyk, hvor princippet er, at livet i så høj grad som muligt skal minde om livet udenfor. Her kan man gå til frisøren, købe ind i supermarkedet, gå ud og spise på restaurant eller få børnebørnene over til leg på plejecenterets legeplads.

 

Rådmand Per Berga fortsætter: ”Arbejdet med omgivelserne og miljøet omkring beboerne er rigtig spændende, og jeg kan sagtens se nogle muligheder i det. Deres tanker om at sætte folk sammen efter livsstil er ikke noget, vi har tradition for i Danmark, men jeg er ret spændt på at høre om deres erfaringer med det”

 

Efter planen skal udvalget besøge to andre plejecentre tirsdag, inden turen igen går hjem mod Odense.