Spring til indhold
Nyhed

Partnere i Fairtrade By Odense søger Partnere til kampagne

16-04-2015

Et bredt udsnit af Partnere i Fairtrade By Odense mødtes for nyligt for at planlægge kampagnen. Anker Boye, styregruppeformand, glæder sig over samarbejdet i Partnerkredsen:

 

- Fairtrade By Odense skal bæres igennem i frugtbart samarbejde mellem en masse forskellige aktører i Odense. Og det er dejligt at se, hvordan Partnerne bidrager aktivt til kampagnen med bl.a. tid, viden og præmier, fortæller Anker Boye, som håber, at endnu flere odenseanske aktører vil blive Partnere i Fairtrade By Odense og bidrage til kampagnen.

 

Knap 40 aktører er allerede en del af den bredt sammensatte Partnerkreds bag Fairtrade By Odense.

 

Tom Filstrup, direktør på Scandic Odense:

- Fairtrade er blot en af mange brikker i vores CSR arbejder. Vi har et stort ønske om at vise os som en etisk og socialt ansvarlig virksomhed. Derfor er det kun helt naturligt at gå med i partnerskabet og bidrage til kampagnen. Hotellet er netop, som det første hotel i Danmark, blevet certificeret efter miljømærket Svanens nye strengere krav.

 

Vibeke Nørby Mouridsen, forstander ved Elsesminde Odense Produktions-Højskole:

- Fairtrade er mere end ingredienser i køkkenet, for det giver os mulighed for at snakke med vores elever og medarbejdere om samfundsforhold og levestandarder andre steder i verden.

 

Tine Gudrun Petersen, bestyrelsesmedlem i Odense Fødevarefællesskab:

- Vi er Partner i Fairtrade By Odense fordi vi med fairtrade er med til at bakke op om, at producenter behandles ordentligt, og fordi fairtrade bl.a. arbejder henimod miljømæssig bæredygtighed, - to vigtige principper i Fødevarefællesskabet. Det er vores alles ansvar at passe på den jord vi bor på, og vi håber at flere odenseanske aktører vil blive Partnere og deltage i kampagnen.

 

Hvordan bliver man Partner? Kampagnen #FairtradeByOdense planlægges og gennemføres af Partnerkredsen bag Fairtrade By Odense. Aktører, der er Partnere i Fairtrade By Odense, drikker fairtrade kaffe på arbejdspladsen eller serverer fairtrade kaffe for deres kunder. Læs mere på www.odense.dk/FairtradeByOdense.

 

Vil din virksomhed/arbejdsplads/organisation være Partner i Fairtrade By Odense så kontakt Torben Jarlstrøm Clausen, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tjc@odense.dk /tlf. 2459 7656.

 

Tekst til det vedhæftede foto:

”Partnere i Fairtrade By Odense efterspørger andre odenseanske aktører som fx virksomheder, cafeer, restauranter, uddannelsesinstitutioner, der vil deltage i projektets kampagne #FairtradeByOdense, som løber af stablen på de sociale medier i slutningen af maj.

 

Fra venstre: Kasper Eriksen, Café Mauritz; Anker Boye, fmd. Fairtrade By Odense; Per Christoffersen, KreativGrafisk; Tine Gudrun Petersen, Odense Fødevarefællesskab; Vibeke Nørby Mouridsen, Elsesminde Odense Produktions-Højskole; Jesper Kromann, Merkur Andelskasse; Helle Nielsen, LO Fyn; Ernst Kier, McDonald's, Tom Filstrup, Scandic Hotels; Hans Toksvig Larsen, Creo Arkitekter A/S og Hans Kjems, Folkesparekassen.”

 

Om Fairtrade By Odense

Fairtrade By Odense er et samarbejde mellem det odenseanske erhvervsliv, organisationer, foreninger, kommune og enkeltpersoner om at fremme etisk handel i Odense.

Fairtrade By Odense er besluttet af Odense Byråd på baggrund af en anbefaling fra Odense Bæredygtighedsråd.

Fairtrade By er en international kampagne for byer, der beskæftiger sig med etisk handel. I Danmark er fx Odense og København Fairtrade Byer og på verdensplan er der over 1.500 Fairtrade Byer.

 

Om fairtrade kan det generelt siges at:

  • Fairtrade arbejder gennem handel for at forbedrer levestandarden for økonomiske dårligt stillede producenter i udviklingslande.
  • Fairtrade arbejder for en ansvarlig handelspraksis med gensidig respekt og omtanke for producenters situation.
  • Fairtrade modarbejder diskrimination og arbejder for at fremme ligestilling, retten til at organisere sig og gode arbejdsvilkår.
  • Fairtrade arbejder for at sikre en fair betaling af producenter, som markedet kan understøtte.
  • Fairtrade arbejder for at fremme en bæredygtig miljøforvaltning.
  • Fairtrade er med til at modarbejde tvangs- og børnearbejde.

 

Yderligere oplysning: Anker Boye, borgmester og fmd. for styregruppen for Fairtrade By Odense og fmd. for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 40 75 33 33

Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommune, Bæredygtighedssekretariatet, tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk

Tom Filstrup, direktør, Scandic Odense: tlf. 29 20 59 56 / tom.filstrup@scandichotels.com

Vibeke Nørby Mouridsen, forstander, tlf. 61 20 93 21 /vnm@elsesminde.dk

Tine Gudrun Petersen, bestyrelsesmedlem, Odense Fødevarefællesskab, tinep83@hotmail.com