Spring til indhold
Nyhed

Otte skoler får sikrere skolevej i 2015

28-04-2015

Nu kan forældre og børn på otte skoler i Odense se frem til en sikrere skolevej. I løbet af 2015 vil der blive opstille såkaldte ”skoleblink-anlæg”, der kan hjælpe skolepatruljerne med at skabe en tryggere skolevej. Det vedtog By- og Kulturudvalget på tirsdagens møde.

 

- Jeg er meget tilfreds med, at vi får prioriteret og etableret disse anlæg så hurtigt. Som kommune var vi forpligtet til at få dem opstillet inden 2022, men der er ingen grund til at vente Vi har mange gode skoleveje i Odense. Med den her beslutning tager vi endnu et skridt i den rigtige retning, så endnu flere forældre kan føle sig trygge, når de sender deres børn af sted på gåben eller cykel. Samtidig giver vi børnene mulighed for at opnå en større frihed i hverdagen, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V).

 

De nye skoleblink-anlæg bliver etableret ved følgende skoler:

  • Agedrup Skole - på Brolandvej
  • Giersings Realskole - på Allégade
  • Næsby Skole – på Skolevej
  • Rosengårdskolen – på Stærmosegårdsvej
  • Sct. Hans Skole - på Skibhusvej
  • Seden Skole – på Bullerupvej
  • Stige Skole - på Stigevej
  • Vestre Skole - på Vesterbro

Når anlæggene bliver taget i brug, vil de understøtte skolepatruljernes arbejde og gøre trafikkanterne opmærksom på den nærliggende skole. Imidlertid ser rådmand Jane Jegind gerne, at det bliver gjort mere for at øge sikkerheden på Odenses skoleveje.

 

- Vi bør prioritere sikkerheden meget højt, og det kræver, at vi får skabt et godt overblik over behovet. Aktuelt er vi allerede i gang med tunnelprojekter i Ubberup, Tarup og ved Spurvelundskolen, men jeg ved, at der også er et stort behov i Fangel, som vi skal have kigget på. Derudover har jeg bedt forvaltningen om at komme tilbage til udvalget med et overblik over, hvor der endnu er udfordringer, vi bør sætte fokus på over de kommende år, siger Jane Jegind.

 

Der er 53 folke- og privatskoler mere end 20.000 elever i Odense Kommune.