Spring til indhold
Nyhed

Odenses mange iværksættermiljøer

25-06-2015

Odense er en by i udvikling og med mod på fremtiden. Det gælder også for byens mange iværksættere, som gør idéer og drømme til virkelighed med nye butikker og virksomheder.

 

Overalt i byen er der skabt spændende iværksættermiljøer, hvor der kan findes fællesskab og sparring, når de første spæde skridt kan tages. Nu skaber Erhvervskontakten overblik over miljøerne på hjemmesiden www.odense.dk/startup, hvilket gør det let at finde det helt rigtige miljø for enhver idé.

 

Blandt miljøerne finder interesserede vidt forskellige huse og steder som Stjerneskibet på havnen, BoligLAN ved motorvejsnettet eller Det gamle Posthus i centrum af Odense. Indholdet spænder vidt - fra IT over unge entreprenører og robotteknologi til kommunikation og blandede kontorfællesskaber. For slet ikke at tale om dronemiljøet, som er unikt i Danmark.

 

Det er således muligt at søge et miljø, der er tilpasset en bestemt branche eller finde et miljø med bredere fokus.

 

- Det er dejligt, at vi har et varieret og godt iværksættermiljø i Odense, og jeg håber, at det vil vokse i den kommende tid. Det kan være helt afgørende for ens muligheder, at man kan søge viden, dele erfaringer og støtte hinanden i et netværk. Aktuelt har vi 12 spændende miljøer med i oversigten, men forhåbentlig kommer der flere til, for der er ingen tvivl om, at iværksættere er en vigtig del af Odenses fremtid, siger By- og Kulturrådmand Jane Jegind (V) og fortsætter:

 

- Jeg synes, at det er et tydeligt tegn på mulighederne i Odense, at vi kan præsentere så forskellige branchemiljøer. Det viser, at vi har en by, hvor der er masser af initiativ og skabertrang blandt indbyggerne.

 

Ud over hjemmesiden kan interesserede også finde oversigten hos Stjerneskibet, og fremtiden vil byde på et tættere samarbejde mellem det offentlige og de private miljøer.

 

- Vi tilbyder selv et miljø for iværksættere, men vi er meget ivrige for, at de private trives, så vi opnår en stor variation i mulighederne. Lige nu arbejder vi på at synliggøre Odenses mangfoldighed på området, og fremover kan vi tilbyde at placere iværksættercafeer hos dem, siger chef for Erhvervskontakten Anette Pihl Nielsen.

 

Den første cafe er allerede placeret og foregår d. 17. september hos EPI-center Danmark i Vollsmose, hvor emnet er detailhandel og webshop.