Spring til indhold
Nyhed

Odenses ældre fighter om guldet

26-05-2015

Arrangørerne af Senior OL i Odense er 45 elever på den pædagogiske assistentuddannelse på Social- og Sundhedsskolen. De har sat alle sejl til for at give de ældre en uforglemmelig, sansefuld og sjov oplevelse i selskab med andre.

 

Nelly Jørgensen fra Bolbro er i den grad klar til arrangementet: ”Jeg skal ud at bakke det op! Jeg vil gerne ud og opleve noget sammen med andre. Man skal træne og holde sig i gang. Det nytter ikke at sætte sig hen.” Nelly er 103 år.

 

Elevernes har tilrettelagt OL i forhold til de ældres interesser og behov, og de glæder sig over at få mulighed for praktisk erfaring på ældreområdet. Eleverne fortæller: ”Vi har undersøgt, hvilke ting, der kunne være sjove og glædesskabende. Samtidigt vil vi inspirere de ældre til at få brugt de muskler, de måske i hverdagen ikke får rørt så meget. Vores håb er, at de ældre mindes barndommens og ungdommens glæde ved motion og bevægelse sammen med andre.”

 

Leder af Aktiviteter i Plejeboliger, Vinnie Skovkjær, siger om eventet: ”Vi oplever, at vores ældre medborgere genfinder kræfter, de ikke vidste, de havde. Senior OL understreger, hvor vigtigt det er at holde sig fysisk og mentalt i gang – hele livet.”

 

Om SSH-elevernes indsats fortæller Vinnie: “De har gjort et solidt arbejde igen i år og er blevet en del af en god tradition i Odense. Jeg kan se en klar fordel i, at eleverne kommer ud og prøver kræfter med ældreområdet via sådan et arrangement. Det vil give dem værdifulde erfaringer, de kan bruge i det senere arbejdsliv.”

 

Hvor og hvornår

Hvor: Albanigade Plejecenter (grønne udearealer), Albanigade 21D, 5000 Odense C.

 

Hvornår: Identisk dagsprogram hver dag 27., 28. og 29. maj. Opvarmning 10.30 med efterfølgende dyster. 12.30 Spisning (inde): helstegt pattegris fra Grambogård og fællessang. 14.00: afslutning af dagen.