Spring til indhold
Nyhed

Odenseanerne cykler 12.000 ekstra ture om dagen

09-03-2015

- Det er rigtig glædeligt, at cykeltrafikken er i fremgang. Der er kommet et øget fokus på cyklisme her i Odense. Når vi sammen italesætter det at cykle, så bliver det en større del af vores bevidsthed og herved også et naturligt valg, når vi vælger transportmiddel, siger By- og kulturrådmand Jane Jegind.

 

Transportvaneundersøgelsen er foretaget af Danmarks Tekniske Universitet, og tallet er et middeltal for årene 2012-2014. At DTU’s tal er stigende, kan også ses i sammenhæng med, at cyklisme er kommet på dagsordenen igen i Odense – blandt andet gennem Odense Kommunes mobilitetsplan.

 

Skolebørn cykler derudaf

I løbet af 2014 er er flere cykeltiltag sat i søen, og et af de store indsatsområder er skolebørn. Blandt andet er cykelkonceptet CykelScore, der er etableret på ti af de odenseanske skoler, kommet godt fra start.

 

- Skolebørnene, der deltager i CykelScore, har lige rundet 100.000 ture i løbet af den tid, konceptet har været i gang. Det er rigtig flot, siger Jane Jegind.

 

Formålet med CykelScore er at skabe et vedvarende konkurrenceelement for på den måde at motivere og fastholde børnene i de gode cykelvaner.

 

I løbet af foråret gentager Odense Kommune i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse en skoletransportundersøgelse, der vil vise, udviklingen i skolebørnenes transportvaner det seneste år.

 

Endnu flere skal op på cyklen

Odense Kommune har ambitioner om, at byen skal være et attraktivt sted at være cyklist, og at endnu flere i fremtiden vil vælge cyklen til. Det kommer til udtryk i kommunens cykelhandlingsplan for 2015-2018. Med de nye tal fra DTU er cykelhandlingsplanens mål om, at 25 % af alle ture skal foregå på cykel, også inden for rækkevidde;

 

- Jeg vil endda sige, at vores visionsmål om at nå 30 % er realistisk, tilføjer Jane Jegind.