Spring til indhold
Nyhed

Odense Bæredygtighedsråd og odenseanske erhvervsaktører sætter fokus på ”CSR og Bæredygtighed”

28-10-2015

Anker Boye, formand for Odense Bæredygtighedsråd fortæller:

- Vi er meget glade for, at byens erhvervsaktører sammen med Bæredygtighedsrådet med dette arrangement skaber rammer for, at virksomheder og lokale aktører kan mødes og udveksle erfaringer og blive inspireret til at udnytte potentialet i CSR - til gavn for virksomhedernes og byens vækst, siger Anker Boye.

 

Bæredygtighedsrådets fokus er bæredygtige løsninger, hvilket kaldes CSR inden for erhvervslivet. CSR står for Corporate Social Responsibility og handler om, at virksomheder tager globalt og samfundsmæssigt ansvar, for eksempel ved at arbejde med menneskerettigheder, sociale vilkår, arbejdsforhold, miljø, klima m.m.

 

At CSR spænder meget bredt afspejles også i de fem hovedtaleres emner:

 

Jørgen Dirksen, CEO ved Rynkeby Foods A/S

Hos Rynkeby Foods A/S er der arbejdet strategisk med CSR siden 2011, hvor virksomheden bl.a. tilsluttede sig UN Global Compact, som sætter rammen for virksomhedens fokus på bl.a. menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder og miljø. Rynkeby Foods A/S er dog nok mest kendt for Team Rynkeby, der i sommer for 14. år i træk cyklede til Paris, og samtidig samlede penge ind til Børnecancerfonden.

 

Michael Bjerre, logistikdirektør & Ole Blomgren Thomsen driftschef ved Lemvigh-Müller

Lemvigh-Müller har i en årrække arbejdet strategisk med CSR med fokus på hovedområderne mennesker, leverandører og miljø. Indsatsen spænder vidt og handler således bl.a. om opkvalificering af medarbejdere, forebyggelse af arbejdsulykker og overholdelse af menneskerettigheder i leverandørkæden

 

Helle Johansen, CSR & Communication Manager ved Butler’s Choice

Siden Butler’s Choices start har CSR og bæredygtighed været integreret i forretningsmodellen. Butler’s Choice er frontløber inden for ansvarlig leverandørstyring, hvor fokus bl.a. er på at forbedre arbejds- og miljøforholdene ved virksomhedens produktioner i Vietnam og Indien. Butler’s Choice var nomineret til CSR Abroad Prize 2015.

 

Søren Boas, Senior advisor sustainability ved PostNord Group

PostNord er i disse år i forandring og går fra at være en brevvirksomhed til at være en logistikkoncern. I denne udvikling af forretningen er CSR og bæredygtighed et helt naturligt omdrejningspunkt med stærkt fokus på forretningsetik, socialt ansvar, engagerede og sunde medarbejdere samt en målrettet miljøindsats.

 

Betina Moldt Rasmussen, Group Project Manager ved Orana A/S

Orana A/S har arbejdet med CSR siden 2007, hvor Orana A/S lancerede sin første CSR-politik. Orana er en globalt eksporterende virksomhed med datterselskaber i Egypten, Hong Kong, Kenya Indien, Malysia og Vietnam, og deres produkter afsættes i mere end 40 lande.

 

Praktisk info:

Sted: Festsalen på Odense Rådhus. Tid: Torsdag den 5. november 2015, kl. 15-17:30.

Tilmelding: Efter ”først til mølle” princippet via http://www.odense.dk/baeredygtighedsraad

Angiv venligst ved tilmeldingen, om der er behov for specielle hensyn som fx behovet for døvetolk.

 

Læs hele programmet til arrangementet på http://kortlink.dk/hna8

 

Tekst til vedhæftet grafik:

"Michael Bjerre, logistikdirektør ved Lemvigh-Müller fortæller en af fem fynske succesrige CSR-historier ved arrangementet d. 5. november på Odense Rådhus".

 

"Jørgen Dirksen, CEO Rynkeby Foods AS fortæller en af fem fynske succesrige CSR-historier ved arrangementet d. 5. november på Odense Rådhus".

 

 

Fotos af alle oplægsholdere kan downloades fra denne Dropbox-mappe:

https://www.dropbox.com/sh/sdw1475jga4x8t5/AADXGC1ECr0mIor8gmoQdH9Ua?dl=0

 

 

Kontaktinformation:

Anker Boye, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd: tlf. 40 75 33 33

Torben Jarlstrøm Clausen, projektleder, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat: tlf. 24 59 76 56 / tjc@odense.dk