Spring til indhold
Nyhed

Odense afholder sit første senior X Factor på Albanigade Plejecenter

21-04-2015

Når klokken bliver 14.00 på torsdag, står tre grupper med deltagere fra Odenses plejecentre klar til at dyste om sejren i Odenses første senior X Factor. De tre grupper er gået videre fra de indledende X Factor runder, der de sidste uger er blevet afholdt rundt om på de odenseanske plejecentre, og deltagerne er klar til at give den alt, hvad de har.

 

Fra Eva på Svovlhatten Plejecenter lyder det:

 

”Jeg synes, det er sjovt og dejligt at synge, og jeg har altid gerne villet deltage i sådan noget. Jeg har altid sunget og som lille sang jeg i kirkekor. Jeg bliver glad, når jeg synger, og så synes jeg også, det er sjovt at vinde.”

 

Hvor et senior X Factor?

Sidste forår blev der som optakt til det danske melodi grand prix afholdt senior melodi grand prix på Odenses plejecentre. Det var en stor succes, hvor beboerne gik op i både forberedelser, indledende runder og finale med stort engagement. Og det er den gode erfaring, der nu bygges videre på med et senior X Factor.

 

Fra Per Berga Rasmussen, rådmand på ældreområdet i Odense, lyder det:

 

”Sidste års melodi grand prix viste os, at beboerne på vores plejecentre kan meget mere, end vi tror. Selvom man bliver gammel, bevarer man lysten til gode oplevelser, fællesskab og ikke mindst det konkurrencegen, der ligger gemt i os alle sammen, og allerede nu efter de indledende X Factor runder har vi oplevet en enorm stolthed og livsglæde blandt deltagerne. Derfor glæder det mig meget, at vi i Odense Kommune har sådan nogle kreative medarbejdere ansat, der gør det muligt for de ældre plejecenterbeboere at bruge deres ressourcer og for at få nogle gode oplevelser sammen.”

 

Et yderligere plus ved aktiviteter som sidste års senior melodi grand prix og dette års senior X Factor er, at beboerne på plejecentrene får en social gevinst ved at deltage som enten sangere eller tilskuere. De nye oplevelser på tværs af plejecentrene giver nyt sammenhold og åbner op for nye relationer.

 

Om Odenses senior X Factor

Finalen i Odenses første senior X Factor nogensinde bliver afholdt torsdag den 23. april på Albanigade Plejecenter i tidsrummet kl. 14.00 til ca. 15.15.

 

I finalen dyster tre grupper fra hhhv. Marienlund Plejecenter, Svovlhatten Plejecenter og Villestofte Plejecenter. Deltagerne har selv valgt de sange, de optræder med.

 

Gennemsnitsalderen på deltagerne er 79 år.

 

De tre dommere er Torben Iversen, Arne Lundemann og Andy Hansen fra Showbizz Danmark.

 

Vinderne får overrakt et X-faktor trofæ sponseret af Jens Galschiøt.