Spring til indhold
Nyhed

Ny retning - nyt navn

25-06-2015

Det tidligere navn ’Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen’ og det nye ’Beskæftigelses- og Socialforvaltning’ kan umiddelbart minde om hinanden, så hvorfor skifte?

 

Rådmand Steen Møller og direktør Rene Junker er ikke tvivl om, at der er en forskel, og at den er vigtig.

 

- Vi er den forvaltning, der skal understøtte byens vækst ved at få ledige i beskæftigelse. Denne opgave tager vi helt bogstavelig, og nu intensiverer vi arbejdet, fordi vi står på en brændende platform, hvor refusionsreformen fremover gør det endnu dyrere for kommunerne, hvis borgerne er ledige i længere tid. Da alt hvad vi foretager os, måske lige undtaget at udstede pas til feriehungrende odenseanere, er rettet mod at få flere i uddannelse og arbejde, rammer navnet beskæftigelse simpelthen mere præcist ind i det, vi er sat i verden for, siger Steen Møller.

 

Rene Junker tiltrådte som direktør i forvaltningen sidste efterår og kunne konstatere, at Odense ligger i den tunge ende af skalaen, når det handler om at få ledige i arbejde.

 

- Det største problem i Odense er den høje ledighed. Derfor har vi gennemført en organisationsændring, der understøtter vores kerneopgave, som er at få flere i uddannelse og job. Dermed arbejder alle medarbejdere og chefer med ét og samme fokus, nemlig at få alle ledige i uddannelse eller job, uanset hvilken del af forvaltningen de er i. Og i dette arbejde er det borgeren, der er i centrum, ikke organisationen, påpeger Rene Junker.

 

 

Som det nye navn antyder, er forvaltningen også fortsat ansvarlig for en del af kommunens sociale indsatser, men ikke mindst her har den tydelige fokus på kerneopgaven relevans.

 

- Det at få en borgere i beskæftigelse handler i høj grad om at tage hånd om de sociale udfordringer, som nogle af vores ledige har. Det arbejder forvaltningen naturligvis på, på alle områder, samtidig med, at vi har ambitioner på borgerens vegne. Uanset det aktuelle ståsted for borgeren, må endemålet være beskæftigelse, men metoden skal i hvert enkelt tilfælde tage udgangspunkt i den enkelte borger. Den hjemløse, stofmisbrugeren, den prostituerede og alle andre borgere, der er langt fra arbejdsmarkedet, skal vide, at vi stadig har fokus på at hjælpe dem videre i livet. Og borgeren må gerne mærke, at vi respektfyldt stiller krav og forventninger til fremtiden sammen med dem, siger Steen Møller.

 

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen vil i den kommende tid ændre navnet de steder, hvor det optræder såvel internt som eksternt.