Spring til indhold
Nyhed

Ny it-café slår dørene op i Odense

16-02-2015

Idéen til en it-café opstod med inspiration fra et lignende tilbud i Århus. Og efter en mindre spørgeskemaundersøgelse, der skulle afdække behovet blandt målgruppen, viste det sig, at det var en god idé at starte et sådant tilbud.

 

Tilbuddet er for alle, der mangler hjælp

I første omgang er it-caféen blevet annonceret for andre udviklingshæmmede på de kommunale tilbud i Odense, men der er ingen grænser sat, for hvem der må komme ind og bede om lidt hjælp. På den måde er caféen altså åben for andre målgrupper – eksempelvis ældre.

 

”Nu hvor vi har til huse i lokalerne på ét af byens plejecentre, så burde der være muligt at skabe lidt samarbejde her. Jeg er sikker på, at it-vejlederne ville synes, det var sjovt at hjælpe både unge og ældre, fordi det måske også er forskellige former for hjælp, de har brug for,” siger pædagog fra Odense Værkstederne, Christina Fink Rasmussen.

 

Hjælper med alt fra datingprofil til opdatering af software

It-vejlederteamet hjælper ikke med netbank, fordi der her er for mange personfølsomme oplysninger. Men ud over det, er der frie tøjler til, hvad man kan spørge om hjælp til. Der er eksempelvis allerede nogle, der har efterspurgt hjælp til at få oprettet en datingprofil, og det er teamet bestemt ikke skræmt af, ligesom de også sagtens kan hjælpe med en opdatering af software eller lignende.

 

En ny rollefordeling

De i alt 8 mand, som skal fungere som it-vejledere glæder sig rigtig meget til at komme i gang. De glæder sig især til at træde ind i rollen som underviser, fordi det er helt nyt for de flestes vedkommende. Alle mand har forinden opstart været på kursus for at lære lidt om frivillighed, undervisning og tavshedspligt, og så er de tilmed blevet rystet lidt sammen, så de kan fungere som et rigtigt team.

 

"Jeg glæder mig til at se, hvor mange der kommer til åbningen på tirsdag. Og så glæder jeg mig til it-caféen starter rigtigt op," fortæller en spændt Line Bach Huus, der er én af de frivillige it-vejledere.

 

Åbningsreception og almindelig åbningstid

Der afholdes åbningsreception d. 17. februar kl. 14.30 i lokalerne på Munke Mose Allé 4a, 5000 Odense.

Odense Værkstedernes egen dronning kommer og klipper den røde ledning over, og pressen og andre interesserede er velkomne til at deltage.

 

Almindelige åbningstider: Hver tirsdag kl. 15-17, på Munke Mose Allé 4a, 5000 Odense. Der er fire bærbare til stede, som kan bruges. Men der opfordres til, at man medbringer sin egen computer eller tablet/ipad, så man kan få hjælp på sin egen maskine.