Spring til indhold
Nyhed

Nu begynder Odeon at rejse sig

20-01-2015

16 lastbiler med bygningselementer bliver i dag kørt ind på byggepladsen i centrum af Odense. De 35 bygningselementer er de første byggeklodser til byens fremtidige hus til musik, teater og konferencer, og i de kommende måneder begynder huset at tage form.

 

Elementmontagen kan sammenlignes lidt med at bygge med legoklodser, og huset bliver bygget i sektioner. Den første sektion, der rejser sig, er den del af huset, der skal rumme 42 ungdomsboliger.

 

De op mod 20 tons tunge elementer monteres i hele kælderniveauet i løbet af ugen, så man i næste uge kan tage fat på den næste etage. Der skal sammenstøbes to etager, inden man kan begynde arbejde under elementerne med blandt andet at trække kabler og slanger.

 

I alt bygges Odeon af 3647 elementer i løbet af 7 måneder.

 

Om Odeon

  • Odeon bliver et fleksibelt hus på 32.000 kvadratmeter til musik, teater og konferencer.

  • Odeon kommer til at huse Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole, Odense Teater, 42 ungdomsboliger og en dagligvarebutik.

  • Med plads til 1740 siddende og op til 3000 stående gæster bliver husets store sal blandt de største i landet af sin slags. Teknisk og akustisk bliver salen af høj kvalitet, så den vil egne sig særligt til koncerter, musicals, ballet, operaer og operetter. Salen kan tilpasses forskellige arrangementer, så Odense bymidte kan danne ramme om store nationale og internationale konferencer og events.

  • Byggeriet af Odeon gik i gang 24. juni sidste år, og det står efter planen færdigt i starten af 2017.